STOP THE PRESS!

Kalevalasta kajahtaa Turun kaupungin pääkirjastossa 28.2.2017

Suomi100 -juhlavuotta ei voi viettää ilman Kalevalaa. Taiteiden ja tieteiden kansainvälisenäkin taustavaikuttajana Kalevalan merkitys on monipuolinen ja kiistaton. Tiesitkö, että Kalevala on teos, joka inspiroi myös fantasiakirjailija J.R.R. Tolkienia. Hänen esikoisteoksensa The Story of Kullervo pohjautuu Kalevalaan. Teoksen hän kirjoitti parikymppisenä suomen kieliopin opiskelijana.

Kalevalaa ääneen aamusta iltaan
Pääkirjastossa kansalliseepostamme luetaan ääneen vanhan kirjastotalon rotundassa koko päivän klo 9–20. Eikä vain suomeksi vaan lukuisilla muilla kielillä kuten viro, arabia, hollanti, venäjä ja italia. Suomeksi Kalevalaa luetaan tasatunnein, ja muilla kielillä aina puolelta kuten vaikkapa ranskaksi klo 12.30. Tule kuuntelemaan ääneenlukumaratonin poljentoa!

Turun seudun Kalevalaiset ry, joka on osa Kalevalaisten Naisten Liittoa, esittelee toimintaansa pääkirjaston uudisosan aulassa klo 12–15. Kalevala Koru on kaikille tuttu brändi, jonka tuotteet koristavat naisia isoäideistä tyttärentyttäriin. Tänä vuonna Kalevala Koru täyttää 80 vuotta.

Goethe-instituutti ja Turun kaupunginkirjasto tekevät yhteistyötä kirjataidenäyttelyssä, joka avataan pääkirjaston uuden puolen aulassa Kalevalan päivänä. Anja Harmsin kekseliäät teokset osoittavat, mihin kaikkeen kirjan muoto ja materiaali taipuvat. Kalevala Book Art -näyttely on esillä 29.3. saakka.

Ohjelmallaan kirjasto taustoittaa Die Kalewainen in Pochjola -oopperaa, jonka ensi-ilta on 28.2 Logomossa.