STOP THE PRESS!

Malmö noir jatkuu huippudekkaristi Olle Lönnaeuksen uudella kirjalla

Olle Lönnaeus
Maksun hetki

Kylmänä, tuulenpieksämänä päivänä Malmön meriuimalan edustalta löytyy jäätynyt mies, jota on julmasti pahoinpidelty ja kidutettu.

Jonny Lilja tunnistaa jäästä irrotetun uhrin jugoslavialaisen mafiapomon Ratko Jokovicin lähimmäksi mieheksi.

Vanhalla pelivelalla uhkaillen Jokovic määrää Jonnyn ottamaan selvää, mitä hänen henkivartijalleen on tapahtunut ja kuka on vastuussa.

Pian Jonnya kuitenkin kohtaa vielä suurempi tragedia. Hänen entinen vaimonsa murhataan, ja Jonnysta tulee pääepäilty. Jälleen kerran Jonny joutuu pakoilemaan henkensä kaupalla niin Malmön poliisia kuin toisiaan vastaan sotaa käyviä rikollisliigoja. Hän voi selvitä vain selvittämällä itse oikean syyllisen.

Poliiseista ainoastaan Eva Ström uskoo Jonnyn syyttömyyteen. Vastoin esimiestensä määräyksiä hän alkaa kaikessa hiljaisuudessa tutkia näitä murhia löytääkseen syyllisen Jonny Liljan ahdinkoon.

Malmöläispoliiseista Jonny Liljasta ja Eva Strömistä kertovan kirjasarjan toinen, itsenäinen osa vahvistaa lopullisesti Olle Lönnaeuksen kuuluvan ruotsalaisten nykydekkaristien ehdottomaan kärkeen.

ISBN/EAN 978-952-312-417-2
Luokka 84.2
Suomennos Salla Korpela
148 x 210 mm
Sidottu, suojapaperi
389 s.
Ilmestyy viikolla 10/2017

Olle Lönnaeus (s.1957) on ruotsalainen journalisti ja kirjailija. Lönnaeus työskentelee toimittajana Sydsvenska Dagbladet -sanomalehdessä. Hänelle on myönnetty lukuisia journalisti- ja kirjallisuuspalkintoja ja hänen kirjojaan on käännetty jo yli kymmenelle kielelle. Lönnaeukselta on suomeksi julkaistu Jonny Lilja & Eva Ström -sarjan ensimmäinen romaani Pelivelka, joka oli Ruotsin dekkariakatemian Vuoden paras rikosromaani -ehdokas vuonna 2014. Menneisyyden hinta voitti vuonna 2010 Ruotsin dekkariakatemian esikoiskirjapalkinnon.