STOP THE PRESS!

Espoossa järjestettävillä Lasten museofestareilla palataan 80-luvun lapsuuteen

Vuoden 2017 Lasten museofestareita vietetään hiukset krepillä, korvalappustereot korvilla ja neonvärit yllä – teemana on paluu kasarilapsuuteen! Aprilliviikonlopun kaksipäiväisessä ohjelmassa lähdetään aikamatkalle 1980-luvulle karaoken, levyraadin, Nintendon, Star Warsin, My Little Ponyn ja piirtoheittimien maailmaan. Näyttelykeskus WeeGeellä järjestettävään festivaaliin on ilmainen bussikuljetus tasatunnein klo 11–15 Kiasman edestä.
Tapahtuma on osa Lelumuseo Hevosenkengän Paluu lapsuuteen – vuosikymmenten toivotut -tapahtumasarjaa, joka kuuluu viralliseen Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan.

Sisäänpääsylipulla pääsee nauttimaan runsaasta, koko Näyttelykeskus WeeGeen täyttävästä ohjelmasta:

WeeGee-lavalla esiintyvät Yleisradion lasten tv-ohjelmista tutut M.A. Numminen ja Pedro Hietanen, eli Gommi ja Pommi, 1980-luvun Pikku Kakkosesta tuttu taikuri Timo Taikuri Kulmakko sekä juontajana Teatteri Hevosenkengän Tohtori Sykerö.

Tähtien sota -hahmoja kiertelee festareilla. Vieraina Imperiumin vastaisku ja Jedin paluu -elokuvista tuttuja Nordic Garrison -hyväntekeväisyysjärjestön toteuttamia hahmoja.

Vekaraokessa lauletaan kasarilastenlauluja sekä uudempia hittejä ja Kinoliino näyttää legendaarisia kasarilastenohjelmia mm. Pelle Hermanni, Rölli ja Pupu Tupuna. Lisäksi Nintendon Snes ja Play Station -pelit odottavat pelaajia Pelikolossa.

Hannu Tainan alkuperäisten Uppo-Nalle-kuvituksien äärellä tarinoidaan ja Salon Pepe Åhmanin kasarikampaamo tarjoaa vieraille festarilookit.

Jokainen kävijä on taiteilija Vahanen-yhtiöiden tarjoamassa taidepajassa EMMAn taikahiekan äärellä. Piirrä, piirrä piirtoheitin! -taidepajassa tehdään seinille heijastettavia muuttuvia kollaaseja 80-luvun musiikin rytmittämänä.

Lisäksi paljon muuta ohjelmaa, liitteenä koko festivaaliohjelma.

Lasten museofestarit, la-su 1.-2.4. klo 11-17
Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Tapiola, Espoo

Pääsylipun hinnalla; aikuiset 12 €, alennusryhmät 10 €. WeeGeelle ja tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy alle 18- ja yli 70-vuotiaille, Museokortilla ja Kaikukortilla.

Lasten museofestarit järjestävät:
EMMA – Espoon modernin taiteen museo
Espoon kuvataidekoulu
Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut
Helinä Rautavaaran museo
KAMU – Espoon kaupunginmuseo
Musiikkiopisto Juvenalia
Suomen Kellomuseo
Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä

Lisäksi festareilla mukana:
EMMA Shop
Salon Pepe Åhman
SIS. Deli+Café
Vahanen-yhtiöt

Lisätietoa: http://www.weegeenayttelykeskus.fi/lasten-museofestarit/

Lisätietoa Lelumuseo Hevosenkengän Paluu lapsuuteen -tapahtumasarjasta: http://lelumuseohevosenkenka.fi/tapahtumakalenteri/paluu-lapsuuteen-2017