STOP THE PRESS!

Tampere-talolla jälleen ennätysvuosi

Kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talon toiminta on ollut voimakkaassa kasvussa jo viimeiset viisi vuotta. Tänä aikana Tampere-talo Osakeyhtiön liikevaihto on kasvanut 60 prosenttia. Vuonna 2016 liikevaihto kasvoi 15 prosenttia edellisvuodesta ja nousi 9,2 miljoonaan euroon. Liikevaihto ja muut tuotot olivat yhteensä 15 miljoonaa. Talon kävijämäärä oli ennätyksellinen 371 000, mikä tekee Tampere-talosta Suomen vetovoimaisimman kulttuuri- ja kongressikeskuksen. Talo teki viime vuonna budjetoitua paremman, positiivisen tuloksen ja toteutti 630 tapahtumaa talon historian mittavimman rakennushankeen keskellä. Tampere-talon 22 miljoonan euron toiminnallinen uudistushanke on itsenäisyyden juhlavuoden suurin kulttuurihanke Suomessa. Tilinpäätös on vielä vahvistamaton.

– Tampere-talo on koko Tampereen seudun kulttuuri- ja kongressitoiminnan lippulaiva, ja sen merkitys vain korostuu, kun toimintaa laajennetaan. Toiminnan taloudellinen vaikutus on alueellemme jo nyt 35 miljoonaa euroa, ja uudistuksen ja Muumimuseon avautumisen myötä uskomme sen edelleen kasvavan. Kävijäennätys kertoo, että Tampere-talo on hyvin ajassa kiinni, iloitsee Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

– Liikevaihdon kasvu ja tulos heijastavat sitä, että olemme kyenneet uudistumisellamme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin. Toiminnallinen uudistushanke, rakennushanke ja näihin liittyvä palvelun muotoiluprosessi on kokonaisuudessaan toteutettu tiiviissä yhteistyössä asiakkaittemme kanssa ja se on kannattanut. Haluankin osoittaa koko Tampere-talon väen kiitokset asiakkaillemme, jotka ovat antaneet arvokasta palautetta ja toimineet yhteistyössä kanssamme, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

– Osoitan kiitokseni myös koko Tampere-talon upealle henkilöstölle, jonka intohimo tarttuu ja osaaminen vakuuttaa. En osaa kuvitella parempaa väkeä vastaamaan tapahtumista rakennushankkeen keskellä. Meille on ollut ilo toteuttaa tätä itsenäisyyden juhlavuoden kunniatehtävää yhdessä Tampereen kaupungin, Tampereen taidemuseon ja Tampere Filharmonian sekä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa, Ahokas kiittelee.

Tampere-taloon valmistui viime vuonna uusia kokous- ja monitoimitiloja, aulatilat ja -palvelut uudistettiin ja lisäksi aulaan avattiin muumituotteita ja kotimaista designia myyvä Tampere-talo Shop. Ravintolatilat olivat viime vuonna rakenteilla ja valmistuivat tämän vuoden puolella. Taloon avattiin helmikuussa à la carte -ravintola Tuhto. Toiminnallinen uudistushanke saa huipennuksensa 17. kesäkuuta, jolloin Tampere-talossa avataan maailman ainoa Muumimuseo. Näiden uudistusten myötä Tampere-talo aikoo kasvattaa kävijämääränsä 420 000 kävijään vuodessa.