STOP THE PRESS!

Ranskalainen tuulahdus Ahlmanilla

Tampereella sijaitsevalla Ahlmanilla vietetään Opiskelijaravintola Kapustassa kansainvälistä teemaviikkoa 5. – 10.3.2017. Saamme vieraaksemme kolme opettajaa ja kuusi hotelli-, ravintola- ja matkailualan opiskelijaa yhteistyöoppilaitoksesta Ranskasta. Viikon kohokohta on keskiviikon 8.3. ranskalainen menu Opiskelijaravintola Annassa.

Opiskelijoiden ja opettajien vierailun mahdollistaa Erasmus+ -hanke, jossa Ahlman on mukana. Hankkeen rahoittaa Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija CIMO. Hankkeen kautta myös Ahlmanin opiskelijat pääsevät opiskelemaan ulkomaille partnerikouluihin ja/ tai työskentelemään alan yrityksiin.

Partnerikouluinamme on kaksi ranskalaista oppilaitosta: Lycee Jean Monnet  ja Lycee des Combrailles (LPA). Molemmat oppilaitokset sijaitsevat Auvergnen alueella noin 2,5 tunnin junamatkan päässä Pariisista etelään. Lycee Jean Monnet on iso oppilaitos, mistä löytyy opetusaloja aina lasitaiteesta ravintolapuolen tutkintoihin. Lycee Combrailles -oppilaitos on keskittynyt pieneläimiin ja koiriin liittyvään koulutukseen.

Erasmus+ -ohjelma kattaa vuodet 2015– 2017. Ahlmanille ensimmäiset opettajavieraat tulivat kesäkuussa 2015. Sen jälkeen hotelli- ja ravintola-alan sekä eläintenhoidon opiskelijamme ja opettajamme ovat vierailleet ja opiskelleet partnerikouluissa useita kertoja ja ranskalaiset ovat vastavuoroisesti hakeneet kokemuksia Ahlmanilta.

Viime tammikuussa olivat ravintola- ja catering -alan opiskelijoitamme opettajansa johdolla Lycee Jean Monnet -koululla. Siellä he mm. valmistivat Suomi -menun, osallistuivat normaaliin opetukseen keittiöllä, tutustuivat ympäristöön ja totta kai nauttivat ranskalaisesta ruoasta.

Lähde: Ahlman