STOP THE PRESS!

Turun Kaupunginteatterin seitsemän veljestä on valittu

Aleksis Kiven Seitsemän veljestä saa ensi-iltansa Turun Kaupunginteatterissa 3.11.2017. Näytelmän veljekset on nyt valittu, mutta salaisuudeksi jää vielä, minkä roolin kukin heistä esittää.

Lauri Maijalan dramatisoimassa ja ohjaamassa Seitsemän veljestä -tulkinnassa Jukolan veljeksinä nähdään Markus Järvenpää, Paavo Kinnunen, Eero Milonoff, Joel Mäkinen, Olli RahkonenJonas Saari ja Joonas Saartamo.

”Nyt ei haeta yhtä mölisevää porukkaa, vaan olen hakenut ennen kaikkea yksilöitä. Kaikki seitsemän ovat hirvittävän älykkäitä ja tarkkoja näyttelijöitä, ja toivon, että heistä syntyy paras mahdollinen ryhmä”, Maijala toteaa roolituksesta.

Maijala paljastaa myöhemmin keväällä, kuka näyttelijöistä tulkitsee kunkin veljeksen roolin. Ohjaajalla on jo aavistus siitä, kuka on kuka, mutta lopullisen päätöksen hän tekee vasta harjoitusten alussa.

”Työryhmä ei ole vielä tavannut toisiaan. Haluan nähdä heidät yhdessä ja kuulla, kun he puhuvat roolit kerran läpi, ennen kuin lyön roolituksen lukkoon”, Maijala sanoo.

Näyttelijät Ulla Koivuranta ja Petri Rajala esittävät näytelmän kaikki muut roolit.

”Seitsemän veljestä on tarina pojista, jotka ovat jääneet äidittömiksi ja isättömiksi. Voi siis ajatella, että vanhempien hahmot peilautuvat kaikkiin heidän tapaamiinsa henkilöihin”, Maijala kertoo.

”Kyse on myös veljesten yksinäisyydestä. Turun Kaupunginteatterin valtavaa näyttämöä ei täytetä väkijoukoilla, vaan keskiössä ovat veljekset ja heidän väliset suhteensa. Veljillä ei ole kuin toisensa.”

Lipunmyynti Seitsemän veljeksen syyskauden 2017 näytöksiin alkaa keskiviikkona 1.3.2017 klo 09

3.11. ensi-iltansa saava Seitsemän veljestä on Turun Kaupunginteatterin peruskorjatun Päänäyttämön toinen ensi-ilta syksyllä 2017. Syyskauden muut ensi-illat julkaistaan myöhemmin kevään 2017 aikana.

Työryhmä: dramatisointi ja ohjaus Lauri Maijala, lavastus Janne Vasama, pukusuunnittelu Tuomas Lampinen, valosuunnittelu Jarmo Esko, äänisuunnittelu Iiro Laakso, naamioinnin suunnittelu Heli Lindholm

Rooleissa: Markus Järvenpää, Paavo Kinnunen, Ulla Koivuranta, Eero Milonoff, Joel Mäkinen, Olli Rahkonen, Petri Rajala, Jonas Saari, Joonas Saartamo

Liput: perusliput 39 €, eläkeläiset 37 €, opiskelijat 35 €