STOP THE PRESS!

Svart Records julkaisee kotimaisen jazz-skenen kärkinimistä koostuvan KAIRA-yhtyeen debyytin maaliskuussa

KAIRA-yhtyeen takaa löytyy kiinnostava yhdistelmä musiikki- ja kulttuurivaikuttajien kärkeä. Yhtyeessä on suomalaisen jazzin kärkinimiä: Markus Niittynen (piano ja syntetisaattorit), Joonatan Rautio (saxofoni), Sampo Tiittanen (basso), Jussi Lehtonen (rummut ja perkussiot) ja Nina Mya (laulu) sekä kotimaisen funk-soulin mestari Sam Huber (laulu).

Levyä tehtiin pitkään ja huolella. Lopputuloksessa kuuluu jazzprofessori Jukkis Uotilan panos tuotantokonsultin roolissa.
– Mielenkiintoista uutta suomalaista sanoitettua jazzmusiikkia huippuyhtyeen esittämänä. Lauri Kaira ja Markus Niittynen ovat koostaneet huikean julkaisun, sanoo Jukkis Uotila.

Kotimaisen funkin ja soulin kärkimies Sam Huber on yhtä innoissaan KAIRAn meiningistä.
– Pohjoinen viileys kohtaa kuuman jazzin ja kaikki lumiukot sekä -akat sulavat hurmiossa. Skandinaavista jatsia parhaimmillaan”, sanoo Sam Huber.

Levyn kappaleet on säveltänyt parivaljakko Kaira ja Niittynen, osin yhdessä ja osin erikseen. Kappaleet on sanoittanut yhtä lukuun ottamatta New Yorkissa asuva ruotsalainen jazz-artisti ja säveltäjä Emma Larsson. Yhden on sanoittanut Lasse Kurki.

Levy saa julkistuskeikkansa April Jazzin arvostetussa konserttisarjassa ja yleisöllä on lupa odottaa kiinnostavaa laatumusiikkia. Kuten April Jazz asian muotoilee, ”KAIRA-yhtyeen keväällä ilmestyvän debyyttialbumin ilmestymistä juhlitaan April Jazzeilla. Yhtyeen tiukka, mukaansatempaava groove yhdistelee jazzin, soulin ja funkin elementtejä.”

KAIRAn musiikki lähtee pohjoisen kaupungeista, pohjoisen pitkistä pimeistä talvista ja valoisista kesäöistä. Levyllä vuorottelevat herkät balladit ja hyväntuuliset menobiisit, joissa välillä aistii nostalgisen Villi Pohjola tv-sarjan tunnelmia. Levyn teema Urban Sagas of Northern Cities onkin varsin elokuvallinen. Se on myös ajankohtainen, koska pohjoisuus on nyt in.

KAIRAn albumi tehtiin lähtökohtaisesti vinyyliksi, jonka sisäkansissa ruotsalaisen sanoittajan Emma Larssonin lumiset runot johdattavat kuulijan levyn avainbiisien tunnelmiin. Maaliskuun 17. ilmestyvä levy on saatavilla myös CD:nä.

http://www.kaira.band/

KAIRA-yhtyeen video kappaleesta Shining Star
https://www.youtube.com/watch?v=pppwfsbyy0U