STOP THE PRESS!

Euroopan ensimmäinen maksuton National Geographic -kanava aloittaa tänään Suomessa

Faktoihin pohjautuvalle televisioviihteelle on tilausta ”vaihtoehtoisten totuuksien” maailmassa, uskoo Fox Networks Groupin Suomen maajohtaja Pia Kuhakoski. Uuden kanavan avaa Oscar-palkittujen Brian Gazerin ja Ron Howardin luoma uutuussarja Mars.

National Geographic aloittaa maksuttomat lähetykset Suomen televisiossa keskiviikkona 1. maaliskuuta kanavapaikalla 20. Aikaisemmin maksullisena toiminut kanava on Euroopan ensimmäinen ja koko maailman toinen vapaasti katsottava National Geographic -kanava.

”Suomen mediaympäristö on erityisen toimiva ilmaiskanaville. Muutama vuosi sitten lanseerasimme onnistuneesti Suomeen FOX-kanavan, ja National Geographicin avaaminen kaikkien suomalaiskatsojien ulottuville on sille luontaista jatkoa”, sanoo Fox Networks Groupin Suomen maajohtaja Pia Kuhakoski.

National Geographic tuo suomalaisten olohuoneisiin asiaviihdeohjelmia ja dokumentteja, jotka käsittelevät muun muassa tieteen saavutuksia, luontoa ja historiaa. Kuhakosken mukaan faktoihin perustuville mutta viihteen keinovalikoimaa hyödyntäville ohjelmille on tällä hetkellä erityinen tilaus.

“Älykkyys ja viihteellisyys eivät sulje toisiaan pois. Meille on tärkeää toimia tutkimustiedon sanansaattajina maailmassa, jossa puhutaan ihan vakavissaan vaihtoehtoisista totuuksista ja valeuutisista.”

Uuden kanavan avausohjelmana nähdään draamasarja Oscar-palkituilta tekijöiltä

Avausillan kärkiohjelmana nähdään vuoteen 2033 sijoittuva Mars-sarjauutuus. Osittain käsikirjoitettua ja osittain dokumentaarista kuvamateriaalia sisältävä sarja kertoo avaruushankkeesta, jonka tarkoituksena on selvittää, onko ihmiskunnalla mahdollisuuksia muuttaa pysyvästi asumaan punaiselle planeetalle.

Marsin taustalta löytyy Oscar-palkittu ohjaaja-tuottaja-parivaljakko Ron Howard ja Brian Grazer.

Kevään ohjelmistoon kuuluvat myös ihmiskunnan kehitykseen ratkaisevasti vaikuttaneita keksintöjä esittelevä Maailmaa mullistaneet keksinnöt ja Albert Einsteinista kertova draamasarja Genius, jonka pääroolissa nähdään Pirates of the Caribbean -elokuvista tunnettu näyttelijä Geoffrey Rush.

”Tavoittelemme erityisesti valveutuneita ja uusista ilmiöistä kiinnostuneita aikuisia TV-katsojia, jotka toivovat vaihtoehtoista ja laadukasta ohjelmistoa nykyisen TV-tarjonnan rinnalle”, Kuhakoski sanoo.