STOP THE PRESS!

Taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin

Seuraavaksi Tuusulan 100 vuotta – taidetta ja tarinoita -luentosarjassa kuullaan meteorologi Seija Paasosen luento torstaina 16.3. klo 18.30. Hän kertoo tutkimuksestaan, jossa hän on perehtynyt monien taiteilijoiden kuvaamiin sääilmiöihin. Tämän kerran taideosuudessa kuullaan klassista musiikkia, jota esittää viulisti Elina Soinne ja pianisti Paavo Maijala.

Kesäiset poutapilvet sinisellä taivaalla tai ukkospilvet, auringonlaskut sekä yöttömän yön tunnelmat ovat saaneet monia eri muotoja taiteilijoiden tulkinnoissa. Meteorologi Seija Paasonen on tutkinut erilaisia säätiloja kuvataiteessa. Luennolla kuullaan muun muassa miksi, missä ja miten hän teoksia tutki? Mitä hän löysi maalauksista? Ja millaisia säähavaintoja hän teki Tuusulanjärven taiteilijoiden Pekka Halosen ja Eero Järnefeltin maalauksista?

Taideosuudessa tuusulalainen viulisti Elina Soinne ja keravalainen pianisti Paavo Maijala esittävät Heino Kasken ja Jean Sibeliuksen musiikkia. Molemmat toimivat myös Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston opettajina.

”Tuusulan 100 vuotta – taidetta ja tarinoita” -juhlavuoden luennoille on vapaa pääsy. Luennot järjestetään Hyökkälän koulun auditoriossa, joka sijaitsee osoitteessa Kirkkotie 11, Tuusula. Järjestäjänä on Tuusula-Seura yhteistyössä Tuusulan museon ja kulttuurin kanssa. Seuraavalla luennolla 27.4. Keski-Uudenmaan vesiensuojelun liikelaitoskuntayhtymän (KUVES) toimitusjohtaja Mauri Pekkarinen ja ympäristöasiantuntija Jaana Hietala kertovat, mitä kuuluu Tuusulanjärvelle.

”Tuusulan 100 vuotta – taidetta ja tarinoita” -juhlavuoden luentosarja
Taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin
to 16.3. klo 18.30
Meteorologi Seija Paasonen
Taideohjelman teemana klassinen musiikki