STOP THE PRESS!

Suomipoika syö kilpaa maailman kovimman kanssa

Kuva Jesse Pynnösestä juuri ennen 2016 Suomen finaalin starttia. Kuva: Jukka Vahter.

Viime vuonna järjestetyn Gringo Bandito Taco Challenge -taconsyöntikilpailun Suomessa voittanut Jesse Pynnönen kisaa Yhdysvaltoissa 8.4. maailman huippuja vastaan. Seitsemättä kertaa järjestettävässä Gringo Bandito Taco Challenge -kisassa Pynnöstä vastaan asettuu tuhansien dollareiden rahapalkinnoista kisaamaan mm. Takeru Kobayashi, jota pidetään yhtenä maailman kovimmista kilpasyömäreistä. Kisaamassa on myös maailman kovin naiskisaaja Molly Schuyller.

Kilpailu järjestetään Dana Pointissa (90km Los Angelesista etelään) Sabroso -rockfestivaalin yhteydessä juuri ennen pääesiintyjää, joka on The Offspring. Järjestäjä arvioi yleisömäärän olevan tuossa vaiheessa noin kymmenen tuhatta.

Oy Poppamiehen Suomessa järjestämä kisakiertue kiersi 2016 yhdeksällä paikkakunnalla ja karsintojen parhaat kohtasivat finaalissa Chilifesteillä Tampereella. Pynnönen voitti Heinolan karsintakilpailun elokuussa ennätystuloksella 45 (n.2,250 kg) ja voitti myös Tampereen finaalin ylivoimaisesti. Finaalissa tulos oli yhden tacon verran heikompi.

Suomessa syömiskilpailut ovat vielä suhteellisen harvinaisia, mutta erityisesti Yhdysvalloissa niistä on muodostunut isoja tapahtumia, joissa myös palkinnot ovat suuria. Pynnönen ei lähde asettamaan konkreettista tavoitetta kisaan, mutta uran kovimpaan kisaan on tarkoitus lähteä hyvällä valmistautumisella.
– Jo viikkojen ajan olen kehittänyt syömisnopeutta ja -tekniikkaa. Samoin mahalaukun kapasiteettia on parannettu syömällä suuria määriä esimerkiksi salaattia tai muuta vähän energiaa sisältävää ruokaa. Välillä teen omia haasteita joilla mitataan kisakuntoa ja vedetään kroppaa äärirajoille, Pynnönen kertoo.

Gringo Bandito on chilikastike, jonka takaa löytyy Suomeen syvästi rakastunut The Offspring -yhtyeen keulahahmo Dexter Holland. Kastike on rantautunut Suomeen 2013 ja nykyisin Suomi on kastikkeen tärkein vientimaa. Kastikkeen maahantuonnista ja jakelusta vastaa Oy Poppamies.

Suomen Gringo Bandito Taco Challenge -kisataan myös tänä vuonna. Suomen finaali kisataan jälleen Poppamiehen, Suomen Chiliyhdistyksen ja Tullikamarin pakkahuoneen järjestämässä Chilifest -tapahtumassa Tampereella elokuun 20. päivä 2017.