STOP THE PRESS!

Haastattelussa: näyttelijä-tuottaja Tom Cruise

Miksi palasit tämän hahmon pariin?

TOM CRUISE: Koska pidän siitä, mitä Lee Child on luonut; hänen kirjansa ovat valtavan viihdyttäviä ja todella tyydyttäviä ja mielestäni hahmo on, tiedätkös, hän [Child] on brittiläinen, mutta hän on luonut ikonisen hahmon, joka ajattelee ja osaa taistella itsensä ulos tilanteista ja minä nautin siitä, tästä hahmon kokonaisuudesta. Hän on älykäs ja samalla todella fyysinen ja voimakas. Mielestäni elokuva on tyydyttävä; siinä on mainio trilleri, mysteeri ratkaistavaksi, upeita taistelukohtauksia ja tyydyttävää toimintaa. Hahmo on niin … tiedätkö, kun menen elokuviin, haluan uppoutua siihen ja haluan elää hahmojen kautta, ja myös kirjojen kautta. Jack Reacher vetoaa laajaan yleisöön ja on .. se on tavallaan kuin toiveiden täyttymistä. Hän on sellainen hahmo, joka tehdessään jotain, se tuntuu palkitsevalta. Kun hän saa turpiinsa ja joutuu käymään sen läpi, sen kokee fyysisenä ja saa nautintoa siitä, millä tavalla hän sitten jakaa oikeutta, miten hän sen tekee. Jack on hahmona… kun luin kirjat, koin aina, että näistä tulisi hyviä elokuvia. Hän on kuin klassinen hahmo, joka saapuu kaupunkiin, ei välttämättä halua sekaantua asioihin, mutta on pakotettu ottamaan osaa. Hän on mies, joka ei.. hän todellakin tuntee yhteiskunnan, maailman ja ihmiset hyvin ja näkee sen kaiken, sillä hänellä ei ole näitä … yhteiskunnan voimia vastassaan. Koska hän ei ole verkossa, hän on poistanut itsensä tietokoneilta, hän ei ole kiinni puhelimissa ja sen vuoksi pystyy todella tarkkailemaan elämää ja elää sitä kuin se hänelle itselle tuntuu toimivalta. Hänellä on vahva oikean ja väärän vaisto ja hän huomaa ajautuvansa näihin tilanteisiin. Hänen täytyy tehdä näitä vaikeita päätöksiä, joita muut eivät kykene tekemään, eivätkä näe kuten hän näkee. Joten mielestäni hän on, näin näyttelijänä, todella hauska hahmo näytellä, haastava näytellä ja uskoakseni suunnattoman viihdyttävää yleisölle.

Mitä “paluu päämajaan” tarkoittaa Reacherille?

TOM CRUISE: No Jack Reacher, tämä.. tämä tarina alkaa oikeastaan melkeinpä kuin elokuvan lopusta ja tämä nainen auttaa Reacheria ja muita, mistä alkaa muodostua suhde näiden kahden välille; pelkästään dialogia, naisella on itse asiassa Jackin vanha työpaikka 110:ssä ja häntä kiehtoo tämän ääni ja taidot. Jack palaa takaisin Washingtoniin viedäkseen tämän ulos syömään ja mitä sitten seuraa on tämä tarina, mihin hän ajautuu. Opetus on, että älä palaa takaisin. Hänellä ei olisi ollut syytä palata takaisin menneisyyteen. Reacher ajautuu mukaan työskennelläkseen naisen kanssa ja auttaakseen tämän ulos tilanteesta ja, tiedätkös, yhtäkkiä olemmekin keskellä upeaa tarinaa, joka vie hänet kaikenlaiseen viihdyttävään toimintaan.

Minkälaisia muita rooleja sinulla on kuvauksissa?

TOM CRUISE: Joo, kyllä, valvon tuottajan ominaisuudessa, ja se syy miksi aloin tuottaa elokuvia on, että minä rakastan leffoja ja tällä tavoin pääsen tekemään vain ja ainoastaan sellaisia kuin haluan ja pystyn vaikuttamaan siihen, millaisella tiimillä näitä tehdään, sekä työskentelemään erilaisten tekijöiden kanssa ja auttamaan heitä. He myöskin vastavuoroisesti auttavat minua ja minä opin heiltä, kuinka esimerkiksi tehdä elokuvasarjoja. Tämän sarjan toinen elokuva on todella mielenkiintoinen, sillä teen elokuvia, olen viihdyttäjä, teen elokuvia yleisölle ja käytän kaikki taitoni esiintymiseen, näyttelijöihin, käsikirjoituksen rakenteeseen ja joka ikisen osa-alueen kaitsemiseen, mitkä ovat vastuullani. Se on todella haastavaa ja myöskin fyysisesti… Katsos, teen kaikki omat stunttini ja suunnittelemme ne minulle ja pohjaamme ne hahmoon ja elokuvan sävyyn, ja olen innoissani tästä seuraavasta elokuvasta nähdäkseni, mihin yleisö reagoi tämän vaiheen myötä johon jatkamme. Mitä he haluavat? Ja tavallaan… Sanoisinko, tiedätkös, viemme tämän tarinan pienelle alueelle, Turnerin ja Samin kanssa. Tämä pieni, epäsuhtaisa perhe tien päällä. Ja siltikin annamme heille vielä Reacherin ja kaiken sen tyydyttävän rymistelyn mitä meillä on ja tutkimme osaa Amerikasta. New Orleans on edustettuna tässä, sekä [Washington] D.C.
Joten se on.. näissä elokuvissa on paljon luonnetta ja kun, tarkoitan… Mission: Impossible -elokuvat tehtyäni.. mikä niissä oli hauskaa tuottajana oli se uskomaton haaste ja sama on Reacherin kanssa. Samalla pelaamme yleisön odotuksilla, yritämme ylittää ne ja haastaa itsemme tarinan kertojina. Myös… tämä on toinen elokuva, jonka olen tehnyt Ed Zwickin kanssa, jota arvostan suuresti. Hän on todella.. mielestäni hän on todella hieno elokuvantekijä. Teimme Viimeisen Samurain yhdessä ja oli todellakin etuoikeus saada tehdä se elokuva ja minulle työskennellä hänen kanssaan uudestaan ja saada tällainen yhteistyö tällaisessa elokuvassa. Hän on joku, joka mielestäni ymmärtää Reacherin kaltaista hahmoa ja todella halusi mennä syvälle ja syleillä tätä maailmaa ja hän teki sen upeasti.

Voitko sanoa jotain elokuvan intiimeistä hetkistä perheen kanssa?

TOM CRUISE: Kyllä, se on .. Ed on todella hyvä näyttelijöiden kanssa, hän on uskomaton siinä ja kuten kaikessa muussakin, niin samalla tavalla kuin tarinan kanssa, haluat samaistua ja välittää hahmoista, ja miten se tehdään, minkälainen rakenne, pohja näille hahmoille luodaan? Ed näkee, löytää ja kaivaa esille näitä hienoja hetkiä, teemme ne yhdessä ja se on todellinen nautinto. Vaikka katsoessa näitä hänen tekemiään elokuvia, näitä todella eeppisiä leffoja, ne ovat silti erittäin henkilökohtaisia. Hän on todella henkilökohtaisten elokuvien tekijä. Ja mielestäni, jotta voi saavuttaa tuollaisen intiimiyden hahmojen kanssa ja samalla… Hänellä on katsos munaa ohjaajana, tiedätkös, katsot toimintakohtauksia ja ne ovat todella rankkoja. Hän todella ymmärtää Reacheria, joka on kovis ja todella sitkeä, joka kohtaa asiat menemällä suoraan kohti. Siinä on hahmon voima ja sitä on… on todella mielenkiintoista, todella dynaamista näytellä ja Ed ymmärsi tämän ja mielestäni ohjasi minua loistavasti. Minulla oli uskomattoman hauskaa tehdä töitä hänen kanssaan, jälleen kerran.

© 2015 PARAMOUNT PICTURES.  ALL RIGHTS RESERVED. Photo Credit: David James