STOP THE PRESS!

Billy Elliot menestysmusikaali valloittaa Tampereella 2018

Musikaali Billy Elliot saadaan vihdoinkin Tampereelle! Yli 11 vuotta esitetty, yli 10 miljoonaa katsojaa viidellä eri mantereella ja 80 eri palkintoa kerännyt musikaali tuotetaan Tampereen Työväen Teatterin Suurelle näyttämölle. Ensi-ilta on syksyllä 2018. Musiikin on säveltänyt Elton John, käsikirjoitus ja laulujen sanat ovat Lee Hallin. Billy Elliotin ohjaa musikaaliohjauksistaan tunnettu, kansainvälinen Samuel Harjanne. Musikaalin konseptiin kuuluvan Billy Elliot –koulun harjoitukset alkavat maaliskuussa. Sunnuntaina käynnistyy musikaalin laulavan miesryhmän haku.

Ihmisiä ympäri maailmaa koskettaneen musikaalin tarina kertoo 11-vuotiaasta Billy Elliotista, joka rakastaa tanssia ja unelmoi balettiurasta. Unelmat eivät käy yksiin hiilikaivoskaupungin arvoja liputtavan perheen kanssa.

“Billy Elliot on yksi 2000-luvun menestyneimmistä ja hienoimmista brittiläisistä musikaaleista. Tarina nuoresta Billysta, jonka veri sykkii tanssille, koskettaa ihmisiä monellakin eri tasolla. Se kertoo meille unelmista, toivosta, mahdollisuuksista – sekä peloista, ennakkoluuloista ja asenteista. Tarinassa minua kiehtoo myös kahden maailman törmääminen.”, kertoo ohjaaja Samuel Harjanne. “Näen tämän musikaalin kunnianosoituksena kaikkia niitä kohtaan, jotka ovat luopuneet omista unelmistaan lastensa tähden tai seuranneet omia vaistojaan vastustuksesta huolimatta. Oma äitini on aina rohkaissut minua ja mahdollistanut pääsyni teatteriammattiin uhraten samalla omia unelmiaan. Olen siitä hänelle ikuisesti kiitollisuuden velassa.”

BILLY ELLIOT –KOULU ALKAA MAALISKUUSSA

Maaliskuussa alkava Billy Elliot -koulu tarjoaa 16 pirkanmaalaiselle pojalle mahdollisuuden oppia musiikkiteatterin vaatimia taitoja: balettia, steppiä, showta, jazzia, nykytanssia sekä paljon laulamista ja näyttelijäntyötä. Koulutukseen osallistuvat pojat on jo valittu. He löytyivät avoimella haulla, jossa haettiin liikunnallisesti lahjakkaita, musikaalisia poikia toistaiseksi tuntemattomaan musikaaliin vuodelle 2018. Hakutilaisuuteen ilmoittautui yli satapäinen joukko pirkanmaalaisia poikia.

”Ammattitaitoiseen ja monipuoliseen intensiivikoulutukseen pääseminen on ainutlaatuinen mahdollisuus. Billy-koulu antaa suunnattoman paljon työvälineitä mahdollisia ammattiopintoja ajatellen. Pääsemme työryhmän kanssa todistamaan huimaa kehitystä jokaisen pojan musiikkiteatteriosaamisessa. Musiikkiteatteri on nykyään yksi suosituimpia teatterin muotoja ja sen koulutus on Suomessa vielä ihan lasten kengissä – nyt kirjaimellisesti”, toteaa Samuel Harjanne. Billy Elliot –koulun konsepti toteutetaan jokaisen musikaalin tuotannon yhteydessä.

MIESTEN HAKU KÄYNNISTYY 5.3.

Teatteri aloittaa näyttelevien mieslaulajien avoimen haun sunnuntaina 5.3.2017. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan koe-esiintymiseen 19.3. Ohjaajan toiveena on löytää laulutaitoisia, kaikenikäisiä miehiä.

”Tämä teos vaatii jotain erityistä: Ihan tavallisia kaikenikäisiä miehiä. Kaivosmiehiä, ei nuoria ja notkeita poikia, vaan raavaita miehiä. Jännityksellä odotan minkälainen testosteronipilvi leijuu TTT:n yllä koetilaisuudessa 19. maaliskuuta! Vahvin valintakriteerimme on laulu. Kaikenlainen liikkeellinen varmuus katsotaan vahvaksi eduksi. Rohkaisen jokaista musiikkiteatterista kiinnostunutta miestä ottamaan itseään niskasta kiinni ja lähettämään meille hakemuksen”, kehoittaa Harjanne.

Musikaalin lippujen myynti alkaa joulukuussa 2017.