STOP THE PRESS!

Tom of Finland -elokuva Tribeca-elokuvajuhlien kilpailusarjaan

Dome Karukosken Tom of Finland -elokuva on valittu Pohjois-Amerikan arvostetuimpiin kuuluvien Tribeca-elokuvajuhlien kansainväliseen kilpailusarjaan. Festivaalit järjestetään New Yorkissa 19.–30.4.2017.

Tom of Finland -elokuva on valittu yli 6 000 elokuvan joukosta kilpailemaan arvostetun Tribeca-elokuvajuhlien kansainvälisessä kilpailusarjassa.

– New Yorkin Tribeca on yksi Pohjois-Amerikan hienoimmista festivaaleista. On kunnia näyttää elokuvaa festivaalilla, jossa muun muassa Al Pacino pitää uuden elokuvansa maailmanensi-illan, sanoo Annika Sucksdorff, Helsinki-filmin toimitusjohtaja ja yksi elokuvan kolmesta tuottajasta.

– New York oli tärkeä Tomille. Hän piti siellä Pohjois-Amerikan ensimmäisen näyttelynsä. Kohtaus, joka nähdään myös elokuvassa. Nyt Tom of Finland saa ensimmäisen Pohjois-Amerikan näytöksensä juuri New Yorkissa. Siitä tulee koskettava hetki, kommentoi elokuvan ohjaaja Dome Karukoski.

New Yorkissa 19.–30.4. järjestettävät Tribeca-elokuvajuhlat järjestetään jo 16. kertaa. Tribeca-elokuvien listaus on nähtävissä kokonaisuudessaan osoitteessa www.tribecafilm.com.

Tom of Finland -elokuvan päärooleissa nähdään Pekka Strang (Touko Laaksonen), Lauri Tilkanen (Veli ”Nipa” Mäkinen) ja Jessica Grabowsky (Kaija, Toukon sisko). Dome Karukosken ohjaama elokuva on Helsinki-filmin tuottama ja sen levittää Finnkinon elokuvalevitys.

Elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 24.2. ja sekä kriitikoiden että yleisön vastaanotto on ollut ylistävä. Tom of Finland -elokuvan Ruotsin ensi-ilta on tänään 4.3.2017.