STOP THE PRESS!

Rosa Liksomin Burka-näyttely saapuu Tampereen tasa-arvofestareille

Finlandia-palkittu kirjailija ja kuvataiteilija Rosa Liksom tuo kohutun ja näkökulmia avartavan Burka-näyttelynsä WOW Finland -festivaaleille. Satavuotisen Suomen tasa-arvoa ja naisia juhlistavilla festareilla päästään nauttimaan lukuisista taide-elämyksistä aina teatterista iltakonsertteihin ja stand upiin – unohtamatta festivaalien valtavaa puheohjelmatarjontaa. Maailmanlaajuinen WOW – Women of the World -ilmiö rantautuu ensi viikolla ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin.

Festivaaleilla on luvassa myös hienoja taide-elämyksiä. Yksi festivaalin kohokohdista on Finlandia- ja Pro Finlandia -palkitun Rosa Liksomin Burka-valokuvanäyttely, jota päästään ihastelemaan maksullisella festivaalialueella koko viikonlopun ajan. Liksomin kuvissa kansallismaisemissamme sinisissä burkissa vaeltavat hahmot avaavat yllättäviä näkökulmia maailmaan, jonka luulemme tuntevamme ennalta. Yhteen sopimattomien symbolien yhdistelmä herättää tunteita, ajatuksia ja kysymyksiä. Voiko burkaan suhtautua neutraalisti, onko se uhka länsimaiselle vapaudelle vai lupaus jostakin, maailmasta erilaisuuksien kohtauspaikkana? Liksomin kuvien hahmoille burkaan pukeutuminen ei ole osoitus patriarkaalisesta alistumisesta vaan naisen valinnanvapaudesta.

Festivaaleilla on useiden näyttelyiden ohella tarjolla myös muun muassa näyttelijä Anna Paavilaisen vuoden teatteritapaukseksi kehuttu Play Rape -monologinäytelmä sekä koomikko Sanna Stellanin vetämä Hauska nainen ja muita mahdottomuuksia -huumorityöpaja. Musiikista festivaaleilla vastaavat mm. räppäri Mercedes Bentso sekä mezzosopraano Niina Keitel. Sekä lauantaina 11.3. että sunnuntaina 12.3. järjestetään iltakonsertit, joissa lavan valtaavat suomalaisen populaarimusiikin suurnaiset, kuten Maija Vilkkumaa, Maarit Hurmerinta, Jonna Tervomaa sekä Erin. Muusta kulttuuritarjonnasta vastaavat mm. maamme eturivin stand up -koomikot Jamie MacDonald, Anitta Iso A Ahonen ja Johanna Tohni sekä Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijat, jotka tuovat festivaaleille installaation, jossa voi kokeilla, miltä lasikaton rikkominen tuntuu.

Koko festivaaliohjelma osoitteessa www.wowfinland.fi/ohjelma