STOP THE PRESS!

Kong: Pääkallosaari (Kong: Skull Island)

Kong - Skull IslandOhjaus: Jordan Vogt-Roberts
Käsikirjoitus: Dan Gilroy, Max Borenstein, Derek Connolly
Tuotanto: Thomas Tull, Jon Jashni, Mary Parent, Alex Garcia
Näyttelijät: Tom Hiddleston, Brie Larson, Samuel L. Jackson, John Goodman, Jing Tian, Toby Kebbell, John Ortiz, Corey Hawkins, Jason Mitchell, Shea Whigham, Thomas Mann, Terry Notary, John C. Reilly
Arvio: 2,5/5

Amerikkalaiset vaativat Nixonia lopettamaan Vietnamin sota heti. Hallituksen alaisuudessa toimivan organisaation Monarchin johtaja William Randa (John Goodman) on sitä mieltä, ettei sotaa pitäisi lopettaa, sillä muuten hänen operaationsa menee pieleen. Hän haluaa kasata tiimin, joka lähtee eräälle saarelle tutkimaan sen salaperäisiä eläinlajeja. Suostuttelujen jälkeen hän saa Preston Packardin (Samuel L. Jackson) johtamaan helikopteriyksiköitä ja tuekseen brittiläisen sotilaan James Conradin (Tom Hiddleston), joka puolestaan tuntee alueen viidakot. Kukaan ei voi aavistaa, mitä he tulevat saarella kokemaan.

King Kong -elokuvia on tehty elokuvahistorian aikana aikalailla, mutta viime vuosina on ollut hiljaisempaa, sillä jopa Peter Jacksonin tulkinnasta on ehtinyt vierähtää kaksitoista vuotta. Tekijät ovat taas löytäneet ”midaksen kiven” ja pyrkineet tuomaan tämän isokokoisen hahmon menestyksekkäästi valkokankaalle. Onnea vaan tekijöille, mutta tarina ei kyllä saanut minua innostumaan, vaikka alku vaikutti erittäin lupaavalta. Jossain kohtaa homma lähtee tekijöiltä lapasesta ja sitä pyritään paikkaamaan erikoistehosteiden avulla. Ohjaaja Vogt-Roberts kunniakkaasti saa rytinää eteenpäin, mutta kun paikoitellen mennään sellaiseen tuubaan, että ei sitä oikein pysty kunnon ohjaajakaan korjaamaan, saati sitten näyttelijät. Vaikka mukaan onkin saatu monia niminäyttelijöitä, niin heidän vastuullaan on lähinnä yrittää jotenkin pitää hommaa kasassa. Oikeastaan  vahvimmat roolisuoritukset tekevät Tom Hiddleston pulloon hanakasti tarttuvana entisenä brittisotilaana, John Goodman Monarchin härskinä pomona ja Samuel L. Jackson periaatteistaan tiukasti kiinni pitävänä luutnanttina. Esimerkiksi sotakuvaaja Mason Weaveria esittävä Brie Larson on mukana vain tarinan kannalta, jotta saadaan näytettyä katsojalle oma versio kuuluisasta King Kong -kohtauksesta, jossa monsteri kohtaa kauniin naisen. Parasta kuitenkin ovat monet elokuva-aiheidet vitsit –  niitä kannattaa bongailla, sillä ne saavat varmasti katsojan nauramaan makeasti.

Lisämateriaalina tarjolla on mm. making of -dokumentteja, Hiddlestonin ja Larsonin näkemyksiä elokuvan teosta, poistettuja kohtauksia ja kommenttiraita.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Warner Bros. Entertainment, 2017

Traileri: