STOP THE PRESS!

Viidettä Season Film Festivalia vietetään 30.3.–2.4. – ohjelmisto julkistettu

Laatuelokuvien kevätkautta kirkastava Season Film Festival järjestetään 30.3.–2.4.2017 Helsingin Kinopalatsissa. Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin sisartapahtuman ohjelmistossa nähdään tänä vuonna 20 pitkää elokuvaa ja 5 lyhytelokuvaa yhteensä 39 näytöksessä.

François Ozon vieraaksi, laatuennakoita Suomesta ja maailmalta

Viidennen Season Film Festivalin avaa vahva melodraama Frantz, jonka ohjaaja François Ozon saapuu Seasonin vieraaksi 30.3. avajaisiin. Tuntematon tyttö kertoo salapoliisitarinan keinoin nuoren lääkärin moraalipohdinnoista. Tositapahtumiin pohjaava A United Kingdom tekee aikahyppäyksen 1940-luvun Lontooseen, missä alkaa kokonaisia kansakuntia ravisuttanut rakkaustarina. Pääparina nähdään David Oyelowo ja Rosamund Pike. Three Generations – draamassa kolmen sukupolven perheen muodostavat Susan Sarandon, Naomi Watts ja Elle Fanning. Japanilaisväriä festivaalin ennakkoensi-iltoihin tuo ylistystä ja katsojia ennätysmäärin kerännyt huikea anime Your Name.

Festivaali esittelee myös hienoja kotimaisia dokumenttielokuvia. Kotimainen Keppihevosten vallankumous käsittelee nuoria suomalaisia keppihevosharrastajia. Osittain kotimaista tuotantoa oleva The War Show on syyrialaisen radio-DJ:n henkilökohtainen kokemus arabikeväästä ja sen jälkimainingeista. Lisäksi YLE:n uunituore, bikini fitnessiä käsittelevä dokumentti Muodonmuutoksia saa valkokangasesityksen Seasonissa.

Amerikkalaisen ja ranskalaisen elokuvan juhlaa

Ranskalaiselokuvat ja voimakkaat naishahmot ovat vahvasti edustettuina festivaalilla. Voimaannuttava animaatio Louise by the Shore on vanhan rouvan selviytymistarina ja Mum’s Wrong teinitytön koskettava kasvukertomus. After Love on raadollinen, mutta samaistuttava päättyneen parisuhteen kuvaus. Ranskalaista osatuotantoa on myös I Still Hide to Smoke, joka sijoittuu algerialaisen kylpylän naistenvuoroon.

Huikeita naisrooleja ja -tarinoita esittelevät myös festivaalin amerikkalaiselokuvat: Andrea Arnoldin uutuus American Honey on rohkea ja rajoja rikkova nuorisoelokuva ja Hailee Steinfeldin tähdittämä The Edge of Seventeen raikas tuulahdus teinikomedioiden genressä. Tositapahtumiin pohjautuva Christine kertoo tv-toimittaja Christine Chubbuckin traagisen tarinan. Mongolian vuoristoon sijoittuva The Eagle Huntress -dokumenttielokuva seuraa 13-vuotiasta tyttöä, joka haaveilee menestyksestä miesten lajina pidetyssä kotkametsästyksessä. Kertojana toimii elokuvan tuottajiinkin kuuluva Star Wars -tähti Daisy Ridley.

Amerikkalaista rotuerottelua käsittelee kaksi äärimmäisen ajankohtaista uutuutta. Oscar-ehdokkuuden saaneen dokumentin I Am Not Your Negro keskushahmo on kirjailija James Baldwin. Raju The Birth of a Nation pohjautuu orja ja saarnaaja Nat Turnerin elämään. Tiukkaa yhteiskuntakritiikkiä tarjoaa myös ylistetty Hell or High Water. Tämä nyky-western nappasi muun muassa parhaan elokuvan Oscar-ehdokkuuden. Äkäistä lainvalvojaa näyttelee Jeff Bridges.

Lyhyesti laatua

Varaslähtö festivaaliin otetaan keskiviikkona 22.3. kahvila Kolossa, missä esitetään uusia ja ajankohtaisia kotimaisia lyhytelokuvia. Myös itse festivaalilla on jo perinteeksi muodostunut lyhytelokuvanäytös, tänä vuonna otsikolla Oletuksia ja ennakkoluuloja.

Seasonin tunnelmaan virittää seminaari Gender Struck: Equality in Film and Television production in the Nordic Countries perjantaina 24.3. Kinopalatsissa. Seminaarin järjestävät WIFT Finland ry ja WIFT Nordic yhdessä Seasonin kanssa. Englanniksi käytävän keskustelun teemoina ovat tasa- arvotoimenpiteet elokuva- ja televisiotuotannossa sekä tasa-arvotyön mittaamiseen käytetyt työkalut. Keskustelijoina on pohjoismaisia elokuva- ja televisioalan päättäjiä. Seminaariin on vapaa pääsy.

Festivaalin lipunmyynti käynnistyy 17.3. klo 10:00 Finnkinon teattereissa ja verkkokaupassa.

Seasonin koko ohjelmisto, aikataulu ja tarkemmat lipunmyyntitiedot löytyvät osoitteesta seasonfilmfestival.fi.
Tuoreimmat uutiset Seasonin some-kanavista: Facebookissa facebook.com/seasonfilmfestival, Instagramissa @seasonfilmfestival ja Twitterissä @seasonfilmfest.