STOP THE PRESS!

TTT mentoroi nuorten teatteriryhmiä ja toimii festivaalinäyttämönä

Uudet näytelmätekstit ja ammattiteattereiden mentorointiapu avautuvat nyt kaikkien teatterista kiinnostuneiden nuorten käyttöön. Tampereen Työväen Teatterin on yhdessä kuuden muun ammattiteatterin kanssa mukana valtakunnallisessa Nuori näyttämö hankkeessa. Paikallisfestivaali järjestetään TTT:ssä 8.-12.4.2018 jossa järjestetään myös koko hankkeen päätösfestivaali Tampereen Teatterikesän yhteydessä 2018.

Työväen Näyttämöiden Liiton järjestämässä Nuori Näyttämö -hankkeessa ammattikirjailijoilta tilatut 13–19 -vuotiaille nuorille suunnatut, uudet näytelmät ovat valmistuneet ja nuorten teatteriryhmät voivat nyt hakea alueensa ammattiteatterin kanssa yhteistyöhön. Pirkanmaalaiset nuorten teatteriryhmät voivat hakea mukaan Tampereen Työväen Teatterin järjestämään mentorointiin 31.3.2017 asti osoitteessa www.nuorinayttamo.info.

Hankkeeseen ovat tervetulleita kaikenlaiset nuorten ryhmät. Osallistujat voivat olla itsenäisiä, jo pitkään toimineita ryhmiä tai vaikkapa koulun sisälle syntyviä uusia kokoonpanoja. Näillä kaikilla on omat ohjaajansa ja työskentelyä mentoroivat ammattiteattereista valitut teatterin ammattilaiset. ”Nuori Näyttämö tarjoaa nuorille parhaat mahdolliset resurssit. Uskomme, että kokemus elinvoimaisesta teatterin tekemisestä vaikuttaa nuoren sosiaalisiin taitoihin sekä tulevaisuuden ratkaisuihin”, sanoo hankkeen tuottaja Inkeri Rosilo. Ryhmät valitaan mukaan ilman taitotason mittausta.

Tampereen Työväen Teatterissa hankkeen kummeina toimivat näyttelijät Emmi Kaislakari, Janne Kallioniemi ja Eriikka Väliahde.

Nuori Näyttämö -hankkeen uudet tekstit ovat kirjoittaneet Gunilla Hemming, Pipsa Lonka ja Veikko Nuutinen. Heidän tekstinsä käsittelevät monitahoisesti nuorten maailmaa ja ovat taiteellisesti haastavia. Aiheina ovat kuolevaisuus, vanhemmuus ja markkinatalous. Neljäs näytelmä on Rasmus Lindbergin Ruotsin vastaavalle hankkeelle 2014 kirjoittama teksti, joka käsittelee nuoren mahdollisuutta vastustaa isoa normiyhteisöä.

Mukana olevat seitsemän ammattiteatteria edustavat sekä maantieteellisesti ja toiminnallisesti koko Suomea. Pääkaupunkiseudun kaksi suurta toimijaa, Helsingin Kaupunginteatteri ja Suomen Kansallisteatteri, järjestävät yhteisen paikallisfestivaalin keväällä 2018. Maakuntateattereista Mikkelin ja Varkauden Teatterit järjestävät yhteisen paikallisfestivaalin. Pohjoisista teattereista osallistuu Kemin kaupunginteatteri ja itäisin on Kotkan kaupunginteatteri. Pirkanmaan nuoret tekevät yhteistyötä Tampereen Työväen Teatterin kanssa, joka toimii suuren Nuori näyttämö -päätösfestivaalin näyttämönä 2018.

Hanketta tukevat Suomen Kulttuurirahasto ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Kansan Sivistysrahasto.