STOP THE PRESS!

Kansallismuseon Saunakylä kutsuu löylyihin Helsingin saunapäivänä

Mikäpä liitettäisiin luontaisemmin suomalaisuuteen kuin sauna – jokaisen suomalaisen pyhä paikka ja ulkomaisten turistien ihmetyksen aihe. Suomalaisuus ja Suomi-brändi ovat oleellinen osa Kansallismuseon kevättä, kun museossa on esillä maatamme matkailukohteena esittelevä Come to Finland -näyttely. Osana näyttelyn oheisohjelmaa ja Helsinki Sauna Day -tapahtumaa museon pihalle rakentuu lauantain 11.3. ajaksi Saunakylä saunoineen, kylpypaljuineen ja ravintoloineen.
Saunakylässä on kolme mobiilisaunaa, vankkurisauna Vihtori, tuubisauna sekä palosauna, sekä kaksi erikokoista telttasaunaa. Saunat ovat lämpiminä lauantaina 11.3. klo 12–18. Löylyihin on vapaa pääsy ilman ennakkovarausta. Saunomisen lisäksi piha-alueella voi lekotella kylpypaljussa ja Café Kansallismuseosta on mahdollista ostaa saunateemaan sopivaa syötävää ja juotavaa.
Kaikki saunat ovat sekasaunoja, ja saunavarusteiksi riittävät pyyhe, uima-asu ja sandaalit.

Keskustele, luo ja kierrätä!
Lauantaina 11.3. museossa on myös muuta näyttelyyn liittyvää oheisohjelmaa. Keskusteluoppaiden kanssa voi pohtia vaikkapa sitä, miten Suomea ja suomalaisia on kuvattu Come to Finland -näyttelyn matkailujulisteissa eri vuosikymmeninä. Keskusteluoppaat ovat tavattavissa klo 12–16.
Entä miltä sinä haluaisit tämän päivän Suomi-mainonnan näyttävän? Julistetyöpajassa klo 12–14 suunnitellaan Suomi-aiheisia julisteita kierrätysmateriaaleista kuvittaja ja graafikko Maija Hurmeen opastamana.
Työpaja ja opastukset sisältyvät museolipun hintaan.

Helsinki Sauna Day –tapahtumasta:
https://www.facebook.com/helsinkisaunaday/
http://www.helsinkisaunaday.fi/