STOP THE PRESS!

Tutustu luontoon – Geokätköilyn salat Lahden pääkirjastolla

Tiistaina 14.3. klo 17-18 Lahden pääkirjaston Monitoimitilassa (2. krs.) pääset tutustumaan suositun geokätköilyn saloihin lajin harrastajan johdolla. Ota älylaite mukaan, ja saat konkreettista tukea harrastuksen aloittamiseen. Tilaisuus on alustusta 18.3. retkelle Nastolan Loistolaavulle, mutta osallistua voi vaikka vain toiseen tilaisuuteen.

Geokätköily on maailmanlaajuinen harrastus, jossa käytetään hyväksi satelliittipaikannusta. Tarvitset harrastuksen aloittamiseen joko GPS-laitteen tai älypuhelimen. Taitavat kartanlukijat etsivät kätköjä myös ilman paikannuslaitetta. Geokätköily on oiva liikuntamuoto ja voit itse valita liikkumisen määrän. Kätköjä sijaitsee niin kaupungissa kuin retkeilyalueilla, normaaleita tienvarsi- ja maastokätköjä unohtamatta. Geokätköilyssä tapaat mielenkiintoisia ihmisiä – ovatpa jotkut löytäneet harrastuksen avulla elämänkumppanin! Geokätköilystä voit lukea lisää www.geocache.fi. Tule mukaan maailmanlaajuiseen ulkoiluharrastukseen!

Tutustu luontoon –luentosarja toteutetaan yhteistyössä Lahden kaupungin ympäristökehityksen ja vuoden 2017 luontoretkioppaiden kanssa. Luennot alustavat opastettuja luontoretkiä, joita Lahden seudulla on tarjolla kaiken kaikkiaan yli sata kappaletta tänä vuonna. Lisää tietoa sekä aikataulut luontoretkistä ja luentosarjasta löydät mm. Lahti-Pisteistä ja ympäristöneuvonnasta sekä Menoinfosta. Tule mukaan tutustumaan ja ihastumaan monipuoliseen lähiluontoon!