STOP THE PRESS!

Digimon World: Next Order

Digimon World: Next OrderKehittäjä B. B Studio
Julkaisija Bandai Namco Entertainment
Arvio 1,5/5

Bandai Namco Entertainmentin lippulaivan Digimon-pelisarjan uusin peli julkaistiin nyt viimeinkin Euroopan markkinoille Pleikkaneloselle. Kyseessä on siis useista peleistä ja tutusta tv-sarjasta ponnistava, kerää ja kouluta -peli.

Pelin alussa Takuto-niminen poika imeytyy outoon Digimon-maailmaan. Myöhemmin seuraan liittyy myös Shiki-niminen hahmo. Pelin idea on keräillä erilaisia Digimon-hahmoja laajalta kartalta. Mukana on 215 animaatiosarjasta tuttua hahmoa. Monneja keräillään, koulutetaan, haudotaan, vessatetaan, evolvoidaan ja niiden kanssa taistellaan muita Digimoneja vastaan. Eipä pelissä oikeastaan muusta olekaan kyse. Kartalla säämuutokset vaikuttavat pelaamiseen – ja maailma on todella laaja koluttava. Pystytkö löytämään kaikki monnit salaisista piiloistaan?

Grafiikka on söpön kaunista, niinkuin japanilaiselta peliltä voi odottaakin. Liikkuminen sujuu hyvin, eikä digimoneille taistelukäskyjen jakaminen ole vaikeaa, mutta tämä on samalla myös pelin kompastuskivi. Monnien jahtaaminen virtuaalimaailmassa on aika puuduttavaa ja tylsää. Lisäksi kun pitää koko ajan käydä kotikylässä tarkkailemassa, miten monnit siellä voivat. Aikuinen pelaaja puutuu jo alkumetreillä, mutta uskonkin, että peli on suunnattu hyvinkin juuri niille perheen pienimmille pelaajille. Lisäksi kaikki välianimaatiot ja evolvaus videot ovat aivan liian pitkiä. Voi olla, että pikkulapsi jaksaa niiden värikylläisiä pätkiä katsoa paremmin. Äänimaailma on hienosti tehty, mutta myös maailmasta löytyvien tyyppien jorinat ovat aika tasapaksuja ja ylipitkiä.

Myönnän, että lähden mielummin kännykkäni ja Pokemon Gon kanssa kiertämään ihan oikeaa maailmaa, kuin liimaudun tv:n ääreen keräilemään Digimoneja. Lasten peli.

Gekko Paavilainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Bandai Namco Entertainment, 2016