STOP THE PRESS!

Kotimaiset eturivin artistit esiintyvät Turun Tall Ships Racesissa heinäkuussa

Kesän suurimmassa yleisötapahtumassa Tall Ships Racesissa Turussa esiintyy suuri joukko Suomen eturivin artisteja. Esiintymisensä ovat vahvistaneet Ellinoora, Roope Salminen & Koirat, Chisu ja Jonne Aaron.

Artistit nousevat Tall Ships Racesin alueelle rakennettavalle Viking Line Stagelle 19.–22.7. Lava rakennetaan Aurajoen itäiselle rannalle. Lavalla on artistien esiintymisten lisäksi myös paljon muita tapahtumia.

Keskiviikkona 19. heinäkuuta Viking Line Stagelle astuu Ellinoora, torstaina 20. päivä Roope Salminen & Koirat, perjantaina 21. päivä Chisu ja lauantaina 22. päivä Jonne Aaron. Esiintymiset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Keskiviikkona ja torstaina artistit esiintyvät kello 18, perjantaina ja lauantaina kello 17.

-Merellisyys ja erilaiset elämykset ovat meidän Viikinkien sydäntä lähellä. Nämä kaksi asiaa toteutuvat myös erinomaisesti Tall Ships Racesissa, Viking Linen aluepäällikkö Riikka Arola kertoo

– On hienoa, että saamme Tall Ships Racesiin Suomen parhaita esiintyjiä monipuolistamaan tapahtumaa, kertoo Tall Ships Racesin projektipäällikkö Kimmo Hyyppä.

Musiikkia myös Turun Linnanpuistossa

Viking Line Stagen artistikattaus on mainio lisä Tall Ships Races -tapahtuman musiikilliseen tarjontaan Turussa.

Tapahtumaviikonloppuna 21.–22.7. Linnanpuistossa järjestetään The Tall Ships Races Music Festival, jossa esiintyy monipuolisesti suomalaisia huippunimiä kuten Anna Puu, Lauri Tähkä, Erin ja Irina.

Erikoisuutena Linnanpuistossa nähdään The Comedians – Suomen kärkikoomikoiden esiintyminen, jossa mukana ovat Sami Hedberg, Niko Kivelä, Mika Eirtovaara ja Jacke Björklund. Festivaali julkaisee myöhemmin keväällä kansainväliset artistinsa. Linnanpuiston festivaali alkaa perjantaina 21. heinäkuuta kello 17 ja päättyy lauantaina 22. heinäkuuta kello 23.

Linnanpuistossa järjestettävän The Tall Ships Races Music Festivalin konsertit ovat maksullisia. Lippuja tapahtumiin myyvät Tiketti ja Lippupiste.

Tall Ships Races hamuaa kohti miljoonayleisöä

Tunnetut artistit pääsevät esiintymään isolle yleisölle, sillä Tall Ships Races on yksi Suomi 100 -juhlavuoden näyttävimmistä tapahtumista – ja samalla myös yksi suurimmista.  Kotkassa ja Turussa purjelaivoja ja laivatunnelmaa ihastelemaan odotetaan yhteensä jopa miljoonaa vierailijaa.

Turussa neljä kertaa aiemmin järjestetty purjelaivatapahtuma on kerännyt joka kerta noin puoli miljoonaa kävijää. Suuren kävijämääränsä ansiosta tapahtuma on ollut aina vuoden suurin yleisötapahtuma Suomessa.

Tänäkin vuonna Aurajoelle odotetaan saapuvaksi suuri määrä upeita purjealuksia 19 maasta. Turkuun tulonsa on ilmoittanut jo ennätykselliset 83 alusta, joista 19 on suurinta A-luokan alusta.

Laivojen joukossa ovat muun muassa Brasilian laivaston 76-metrinen Cisne Branco -koulutusalus, Omanin laivaston 85-metrinen Shabab Oman II -koulutusalus sekä 122-metrinen Sedov Murmanskista. Vanhin alus on puolestaan 15-metrinen kahvelikutteri Leila, joka on seilannut merillä vuodesta 189