STOP THE PRESS!

Maalismarkkinat Fiskarsin Ruukissa maaliskuun viimeisenä viikonloppuna

Maalismarkkinat 25–26.3.2017
Klo 10.00–16.00
Kuparipajan musta sali, Fiskarsin ruukki.
Vapaa pääsy

Maalismarkkinat järjestetään jo viidennen kerran Fiskarsin Ruukissa. Slow Food Västnyland rf ja PohjanGurut ry kutsuvat yli viisikymmentä ruokatuottajaa ja ruokakäsityöläistä Kuparipajaan Fiskarsin Ruukkiin. Tarjolla on lähituotettuja juustoja, saunapalvattua kinkkua, savustettua lampaanviulua, englantilaisia piirakoita, mämmiä, suklaata ja olutta.

Artesaanijuomien tuotantoa Länsi-Uudellamaalla

”Viime vuosina on perustettu monta pienpanimoa Länsi-Uudellemaalle. Uusimpana on kaksi siiderituottajaa, Kuura-siideri Fiskarsissa ja EKTA Tammisaaressa”, kertoo Slow Food Västnylandin toiminanjohtaja Pontus Berglund. Rekolan panimo muutti Fiskarsiin 2014 ja on juuri ollut mukana perustamassa Ägräs tislaamoa sekä laajentanut omaa toimintaansa. Kuura-siiderin Petri Halmetoja uskoo, että olutbuumin jälkeen siideri nousee pääosaan. Hän valmistaa omat siiderinsä vanhassa lipputankotehtaassa Fiskarsissa. Ensi kesäksi Kuura-siideri avaa oman myymälän ja terassin. Maalismarkkinoilla pääsee maistamaan olutta ja siideriä sekä juttelemaan tekijöiden kanssa.

Ruokamarkkinat myös lapsille

Maalismarkkinoiden aikana on tarjolla tapahtumia myös lapsille ja nuorille. Kuparipajan Valkoisessa salissa on taidepajoja jossa voi askarella omat pääsiäiskorttinsa, huovuttaa kaninkorvat, istuttaa pääsiäisruohoa tai maalata pääsiäismunia.

Tule markkinoille linja-autolla Helsingistä

Ruoasta kiinnostuneille on tarjolla bussikyyti Helsingistä lauantaina 25.3. Kyyti lähtee Kiasman edestä klo 10.00 ja lähtee Fiskarsista 16.00 ollen takaisin Helsingissä noin 17.10. Menopaluu maksaa aikuisille 20 €, 15 € eläkeläiset/opiskelijat, 10 € lapset 4-17 v.

Bussivaraukset +358 19 2481 004 tai info@frimanmatkat.fi

Maalismarkkinat järjestetään nyt viidennen kerran Fiskarsissa ja suurempana kuin koskaan. Slow Food Västnyland rf ja PohjanGurut ry vastaavat järjestelyistä yhdessä Fiskars-yhtiön kanssa.

Markkinoilla voi tutustua muun muassa kalastajaan, leipuriin, lihatuottajaan, puutarhuriin, ekotilaan ja ruoka-artesaaniin. Tarjoamme hulppean herkkupöydän antimia, vaikka pääsiäispöytään tai kevään juhliin.

Maalismarkkinat järjestetään molempina päivinä klo 10.00–16.00. Ruukin ravintolat ja kahvilat tarjoavat myös makuelämyksiä ja ainutlaatuiset putiikit palvelevat asiakasta korkealaatuisten tuotteiden valikoimillaan. Kannattaa varata myös aikaa ruukin kiertämiseen.

Lähde: Fiskars Village