STOP THE PRESS!

Suomen laajin kansalaiskeskustelu saapuu Rovaniemelle ja Kemiin 22.−23.3.

Koko maan kattava kansalaiskeskustelujen kiertue Suomen askeleet saapuu Rovaniemelle ja Kemiin.

Lapin ammattikorkeakoulun isännöimät tilaisuudet järjestetään

– keskiviikkona 22.3. klo 13-16 Rovaniemellä (Lapin AMK, Ravintola Tekuila, Jokiväylä 11 B) ja

– torstaina 23.3. klo 13-16 Kemissä (Lapin AMK, Ravintola Pikku Mestari, Tietokatu 1)

Keskustelussa pohditaan rennossa kahvipöytätunnelmassa, millaista on hyvä elämä, miten eriarvoisuutta tasataan ja kuinka suunnitellaan yhdessä ratkaisuja tuleville sukupolville. Keskustelu etenee valtakunnallisista kysymyksistä paikallisten asioiden ratkaisemiseen.

Teemoihin johdattelee asiantuntijoiden alustus ajankohtaisista ilmiöistä, joten ennakkovalmistautumista ei tarvita. Rovaniemellä alustajana toimii Lapin Kauppakamarin toimitusjohtaja Timo Rautajoki ja Kemissä seutupäällikkö Markku Hukkanen. Menetelmänä on World Cafe -pöytäkeskustelu, jossa huolehditaan, että jokaisen ajatus tulee kuulluksi.

Tilaisuuksiin haetaan aivan tavallisia ihmisiä kaikilta elämänaloilta ja ikäryhmistä. Kasvokkain kohtaamisella rakennetaan keskustelevaa yhteiskuntaa ja kannustetaan yhteisten päämäärien löytämiseen ja toisten kuuntelemiseen.

Kaikille avoimia ajatuspajoja pidetään maalis-toukokuussa 35 paikkakunnalla Suomessa sekä ulkosuomalaisille Espanjan Fuengirolassa.

Keskustelujen ideat julkaistaan keväällä verkossa kaikkien arvioitaviksi, luovutetaan poliittisille päätöksentekijöille ja esitellään heinäkuussa Porin SuomiAreenalla. Sen jälkeen ne jalostuvat paikkakuntien nuorisovaltuustojen käsissä uuteen muotoon.

Keskustelusarja on osa 100 askelta Suomen tulevaisuuteen -juhlavuoden hanketta, jota koordinoi sivistysjärjestö Kansanvalistusseura (KVS). Sen toteuttamisessa on mukana useita kansalaisjärjestöjä ja -opistoja lähes kaikista maakunnista sekä ulkomailta. Hanke kuuluu Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmaan.

Ilmoittautuminen: 100askelta.fi/suomen-askeleet tai sähköisellä lomakkeella suoraan ammattikorkeakoululle www.lapinamk.fi.

Kommentteja aiemmilta paikkakunnilta Instagramissa:
www.instagram.com/100askelta

www.facebook.com/100askelta
Twitter: @100askelta