STOP THE PRESS!

Mr. Brooks

mr_brooksOhjaus: Bruce A. Evans
Käsikirjoitus: Bruce A. Evans, Raynold Gideon
Tuotanto: Kevin Costner, Raynold Gideon, Jim Wilson
Pääosissa: Kevin Costner, Demi Moore, Dane Cook, William Hurt, Marg Helgenberger
Arvio: 3/5

Mr. Brooks kertoo kauppakamarin vuoden mieheksi valitusta liikemiehestä (Kevin Costner), jonka ´toinen minä`, Marshall (William Hurt) pakottaa häntä tekemään murhia. Media on ristinyt murhaajan nimellä Peukalonjälkitappaja ja hänen perässään on tarkka ja sinnikäs etsivä Atwood (Demi Moore). Yhdella murhista löytyy silminnäkijä, joka alkaa kiristämään Brooksia tällä tiedolla.

Elokuvan asetelma on kiinnostava ja alter ego Marshallinkin olemassaolon hyväksyy heti alussa. Elokuvan sävy muuttuu etsivän ja silminnäkijän tullessa mukaan tarinaan ja saa hieman komediallisia sävyjä ja paikoin mustan komediankin. Tästä pettyy hieman koska mielikuva elokuvasta on, että se olisi puhdas trilleri. Tappamisen halu on haluttu pehmentää komediallisin sävyin mutta oisi tätä aihetta katsonut ihan ilman sitäkin vivahdetta. Se on tosin hienovaraisesti tehty mutta ainakin itseäni vaivaa melkoisesti. Tässä elokuvassa alter egon olemassaolo on heti selvästi esillä katsojalle toisinkuin vaikkapa Fight Clubissa, jossa sen olemassaolo tulee yllätyksenä lopuksi. Elokuvan rytmitys on paikoin hidaskin ja menee jo draaman puolelle juonenkuljetukseltaan.

Elokuva on siloitellun helppo murhista kertova elokuva, joka on ihan viihdyttävä katsomiskokemus. Näyttelijäsuoritukset eivät ole ihan parhaasta päästä heidän urallaan mutta ne on selvästi haluttu pitää viileän harkittuina kokonaisuuteen nähden. Ohjaus on Bruce Evansin, joka on ohjannut aiemmin komedia-rikoselokuvan Kuffs ja toiminut enimmäkseen käsikirjoittajana ja tuottajana.

Bonusmateriaali ei päätä huimaa mutta tarjoaa sentään kolme lyhkäistä, elokuvan taustoja kartoittavaa ’dokumenttia’. Näistä 8-minuuttinen Writing of Mr. Brooks ainakin on ihan mielenkiintoista katsottavaa. Myös Evansin ja Gideonin kommenttiraidat pelittävät ihan hyvin.

Sari Rivinen for smackthejack.net

Photo´s copyrights by MGM, 2007

Traileri: