STOP THE PRESS!

Uuden IKEA-lastenannoksen myynnillä tuetaan lasten kaveritaitoja

Suomen IKEA-ravintoloiden valikoima on laajentunut uudella lapsille maistuvalla ja vastuullisesti tuotetulla kala-annoksella. Jokaisesta IKEA Kalakaverit -kampanjan aikana myydystä kalakaverit-lastenannoksesta lahjoitetaan yksi euro Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kaikille kaveri -hankkeen hyväksi.

MLL:n Kaikille kaveri -hanke tukee lasten sosiaalisten taitojen kehittymistä, ehkäisee kiusaamista sekä auttaa vanhempia ja opettajia tukemaan lasta kaverisuhteiden muodostamisessa varhaiskasvatuksesta aina yläkouluun asti.

– Lapsi tarvitsee aikuisen apua tärkeiden kaveritaitojen oppimisessa niin kotona, päivähoidossa kuin koulussakin. Tarjoamalla yhteisiä leikkimahdollisuuksia sekä lisäämällä yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta ennaltaehkäisemme samalla kiusaamista. Tämän hyväntekeväisyysyhteistyön avulla voimme edistää yhä useamman lapsen ja nuoren hyvinvointia, sanoo Mannerheimin Lastensuojeluliiton ohjelmajohtaja Marie Rautava.

IKEA Kalakaverit -kampanja on IKEA Suomen oma, täysin paikallinen hyväntekeväisyysyhteistyö, ja uusi lastenannos on myynnissä vain Suomen IKEA-ravintoloissa. Lahjoituskohde on valittu yhdessä MLL:n kanssa.

– Hyväntekeväisyyskampanjalla tuemme arvokasta suomalaista työtä lapsiperheiden hyväksi. Lahjoituksen kautta jokainen kalakaverit-lastenannoksen ostanut asiakas on mukana luomassa parempaa arkea lapsille ja nuorille Suomessa, kertoo IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Tiina Suvanto.

Kalakaverit-lastenannos on kehitetty asiakkaiden toiveiden pohjalta. Annos sisältää perunamuusia ja paneroitua kalaa hauskoissa meriaiheisissa muodoissa: kala, tähti ja ankkuri. Kala on vastuullisesti tuotettua, MSC-sertifioitua alaskanseitiä. MSC-sertifikaatti takaa, että se on pyydystetty ekologisesti kestävällä tavalla.

– Erityisesti lapsiperheet ovat toivoneet IKEA-ravintoloiden valikoimaan lisää kalaruokia. Haluamme tarjota entistä enemmän lapsille maistuvia ja vastuullisesti tuotettuja annoksia ravintoloissamme, sanoo Suomen IKEA-ravintoloiden kaupallinen päällikkö Martin Webber.

IKEA Kalakaverit -hyväntekeväisyyskampanja on voimassa IKEA-ravintoloissa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 13.3.–5.12.2017. Kalakaverit-lastenannoksen hinta on 2,99 euroa, ja jokaisesta myydystä annoksesta IKEA Suomi lahjoittaa yhden euron MLL:n Kaikille kaveri -hankkeelle.