STOP THE PRESS!

Tuomas Kyrö, Roman Schatz ja Anna Kortelainen Suomalaisuuden ytimessä ke 29.3. TTT-klubilla

Tampereen Työväen Teatterin keskustelusarjassa Tunne tekijät keskiviikkona 29.3. klo 18 ollaan Suomalaisuuden ytimessä.  Keskustelemassa ovat menestyskirjailija Tuomas Kyrö, jonka teksteihin näytelmä Mielensäpahoittajan Suomi perustuu, saksalaisyntyinen suomalainen kirjailija ja toimittaja Roman Schatz sekä tutkija, taidehistorijoitsija Anna Kortelainen. Juontajana toimii Helena Itkonen.

Minkälainen on Mielensäpahoittajan matka suolta sushibaariin, hirsituvasta kännykkäsuomeen? Mitä muuta suomalaisuus on tänä päivänä kuin sauna, sisu ja sitkeys? Minkälaisia me suomalaiset olemme ja minkälaisessa Suomessa elämme seuraavat vuosikymmenet? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastausta Tunne tekijät –keskustelutilaisuudessa.

Yleisölle avoimeen tilaisuuteen Tampereen Työväen Teatterin TTT-Klubille (Hallituskatu 19) on vapaa pääsy.

Tuomas Kyrö on menestyskirjailija ja sarjakuvapiirtäjä. Hän on kirjoittanut romaaneja, kolumneja, pakinoita ja draamaa sekä piirtänyt ja tuottanut sarja- ja pilakuvia. Kyrö on yksi ohjelman Pitääkö olla huolissaan? panelisteista. Hänen teksteihinsä pohjautuva näytelmä Mielensäpahoittajan Suomi sai ensi-iltansa helmikuussa 2017 Tampereen Työväen Teatterissa. Näytelmässä katsotaan Suomen satavuotista historiaa Mielensäpahoittajan silmin.

Roman Schatz on saksalaissyntyinen, suomalainen toimittaja ja kirjailija. Hän on kirjoittanut kirjoja suomalaisuudesta ja isännöi YLE Radio 1:n sarjaa Maamme-kirja, jossa pohditaan suomalaisuutta, sen kehitystä ja tulevaisuutta paitsi suomalaisesta myös eurooppalaisesta ja globaalista näkökulmasta.

Anna Kortelainen on kirjailija, taidehistorioitsija ja filosofian tohtori. Hän on kirjoittanut lukuisia teoksia taidehistorian, naisten historian ja lääketieteen historian aloilta sekä elämäkertoja, novelleja ja esikoisromaaninsa vuonna 2012. Lisäksi hän kolumnoi ja käsikirjoittaa.