STOP THE PRESS!

Matti Laineen kivenkova uutuusdekkari vie syvälle Helsingin alamaailmaan

Kun luksusveneiden salakuljetusbisnestä pyörittävän Elias Vitikan joukkio joutuu kilpailevan rikollisjoukon iskun kohteeksi, pelissä on yhtäkkiä Vitikan koko elämä. Matti Laineen taitavasti rakennettu uutuusdekkari Pahuuden hinta nyrjäyttää sijoiltaan tavanomaiset hyvä–paha-asetelmat ja johdattaa maailmaan, jossa virheet lasketaan ruumishuoneella.

Jäähallin pukuhuoneesta löytyy kuolleeksi rusikoitu mies. Helsinkiläinen alamaailmapomo Elias Vitikka joutuu yhdistetyksi tapaukseen, sillä poliisi tuntuu ottaneen päämääräkseen osoittaa hänet syylliseksi brutaaliin tappoon ‒ keinolla millä hyvänsä.

Laitonta venebisnestä pyörittävä Vitikka ei ole mikään pulmunen, vaikka onkin huolehtiva perheenisä. Kun hänen joukkiotaan vastaan hyökätään, Vitikalle tulee kiire löytää ratkaisu koventuneeseen peliin. Tappajaa jäljittäessään hänen on käytettävä suhteitaan niin rikollisten, poliisin kuin jääkiekkomaailmankin piirissä. Kaiken lisäksi Sonja-vaimo ja lapset olisi pidettävä erossa sotkuisista bisneksistä. Yksikin virhe voi maksaa ihmishengen.

Matti Laine (s. 1976) on helsinkiläinen kirjailija ja näyttelijä. Hän on julkaissut aiemmin kuusi dekkaria. Elias Vitikasta kertovassa sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Pahojen miesten seura ja Merkitty mies. Bazar on julkaissut molemmat pokkareina uudessa kansiasussa keväällä 2017. Pahuuden hinta on kolmas Elias Vitikka -dekkari.

Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi valmistunut Laine on esiintynyt useissa tv-sarjoissa, elokuvissa sekä esimerkiksi Helsingin kaupunginteatterissa. Käsikirjoittajana hänet tunnetaan mm. Ylellä syksyllä 2016 alkaneesta Kultainen Venla -palkitusta Sorjonen-poliisisarjasta sekä Helsingin kaupunginteatterissa helmikuussa 2017 ensi-iltansa saaneesta Kirka-musikaalista.
Matti Laine
Pahuuden hinta
Sidottu / 271 sivua
ISBN 978-952-279-382-9
KL 84.2
Kirjan ilmestymispäivä: 16.3.2017