STOP THE PRESS!

Tampere-talon tasa-arvotapahtuma ylitti odotukset

Tampere-talossa 11. – 12.3.2017 järjestetty tasa-arvofestivaali WOW ylitti kävijätavoitteensa. Ensi kertaa Pohjoismaissa pidettyyn tapahtumaan osallistui viikonlopun aikana yhteensä 3800 kävijää. Festivaali keräsi runsaasti myönteistä palautetta niin yleisöltä, esiintyjiltä kuin yhteistyökumppaneilta. Tapahtuma sai myös paljon valtakunnallista ja paikallista näkyvyyttä tiedotusvälineissä, keräsi vuorovaikutusta sosiaalisessa mediassa ja herätti myös kansainvälistä huomiota. Festivaalin työryhmä on saanut suuren määrän kyselyitä tapahtuman jatkosta ja pohtii mahdollisuuksia jatkaa festivaalia ulkopuolisen rahoituksen turvin vuonna 2019.

Sukupuolten välistä tasa-arvoa, ihmisten valinnanvapautta sekä naisten ja tyttöjen saavutuksia 100-vuotiaassa Suomessa juhlistava WOW – Women of the World Finland on osa kansainvälistä WOW – Women of the World -verkostoa. Tapahtuma herätti runsaasti keskustelua ja edisti kotimaista ja kansainvälistä tasa-arvotyötä.

Festivaalipäivinä Tampere-talo täyttyi eri-ikäisistä, tasa-arvoa kannattavista esiintyjistä ja puhujista. Ohjelmassa oli mm. paneelikeskusteluja, festivaalivieraiden pikamentorointia, työpajoja, teatteria, musiikkia, tanssia, joogaa, palkintogaaloja ja kuntonyrkkeilyä. Ilmaisohjelmaan ja maksullisen festivaalialueen ohjelmaan osallistuneiden vieraiden lisäksi mukana oli 250 esiintyjää, 85 eri tuotantoa ja 139 vapaaehtoista 24 eri maasta. Tämän lisäksi WOW-torille osallistui lähes 40 erilaista näytteilleasettajaa, jotka kertoivat toiminnastaan, myivät tuotteitaan ja loivat uusia verkostoja.

‒ Työryhmä on saanut valtavasti kyselyitä tapahtuman jatkosta. Sitä ovat toivoneet niin festivaalikävijät, esiintyjät kuin yhteistyökumppanitkin. Arvioimme järjestäjien kesken jatkomahdollisuuksia vuodelle 2019, mikäli tapahtuma saa kerättyä ulkopuolista hankerahoitusta, sanoo yksi tapahtuman kolmesta pääjärjestäjästä, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

WOW Finland -festivaalin järjestivät Tampere-talo, Feministinen ajatushautomo hattu sekä Suomen Lontoon Instituutti yhteistyössä Southbank Centren kanssa. Yhteistyökumppaneihin kuuluivat mm. Trendi- ja Demi-lehdet, Lily-verkkoyhteisö, Tampreen Elokuvajuhlat sekä Lunette.

WOW Finland koostui neljästä eri hankkeesta
Suunnittelutapaamisista eli Think in -tilaisuuksista, joissa WOW Finlandin sisältöä suunniteltiin joukkoistamalla lähes 700 henkilön voimin ympäri Suomea
Suuresta tasa-arvojuhlasta kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2017
ISOT (Itsenä olemisen tärkeydestä) -hankkeesta
– WOW Finland -festivaaliviikonlopusta 11.–12.3.2017 www.wowfinland.fi/wow-finland