STOP THE PRESS!

Joose Keskitalon mystiset vaihtoehtolaulut TTT-Klubin levynjulkaisukonsertissa 25.3.

Minimalismin mestari, kulttimaineeseen noussut laulaja-lauluntekijä Joose Keskitalo nähdään TTT-Klubilla levynjulkaisukonsertissa lauantaina 25.3. klo 22. Keskitalo sai uudella Julius Caesarin anatomia -albumillaan taustabändiksi juurevasti seikkailevan kokoonpanon The Mystic Revelation of Teppo Repo, joka on mukana myös tällä lähes 20 kaupunkia kattavalla Suomen-kiertueella.

Vaihtoehtoväen suosima lauluntekijä kertoo uudesta materiaalistaan: ”Nämä laulut on sävelletty ja soitettu venäläisen bardin Bulat Okudzhavan käyttämällä vireellä. Yritin tehdä tehdä tietynlaisia lauluja, mutta niistä tulikin aivan toisenlaisia”, Keskitalo kertoo. ”Nämä laulut ovat kertomuksia meidän kollektiivisesta vankeudestamme, jossa vanginvartijoita olemmekin me itse. Ne ovat tutkimuksia itseemme, josta ymmärrämme loppujen lopuksi vain vähän, sillä ihminen on itse itselleen mysteeri. Vankeutemme paljastuu vain välähdyksenomaisesti. Yö paljastaa petoksen”, Keskitalo maalailee.

Julius Caesarin anatomia valittiin Radio Helsingissä viikon levyksi. Se on saanut erinomaisia arvioita sekä musiikkilehdissä että päivälehdissä. ”Hienot sovitukset lentävät hauraasta laulelmasta riehakkaan mustalaisgospelin kautta folkjazz-taivaaseen”, luonnehti Pekka Laine levyä arviossaan Soundi-lehteen.