STOP THE PRESS!

Johannes-passion suurta draamaa tarjolla ennen pääsiäistä Lohjalla ja Lauttasaaressa

Johannes-passion suurta draamaa tarjolla ennen pääsiäistä 

 Johannes-passio on Johann Sebastian Bachin säveltämä kaksiosainen passio, joka kuvaa pääsiäisen ajan tapahtumat Jeesuksen vangitsemisesta hautaamiseen. Passiot esitetään pääsiäisen alla lauantaina 8.4.2017 klo 19 Lauttasaaren kirkossa ja maanantaina 10.4.2017 klo 19 Lohjan kirkossa. Solisteina huikea solistikaarti Kaisa Ranta, sopraano, Essi Luttinen, altto, Tom Nyman, evankelista ja tenoriaariat, Heikki Orama, bassoaariat ja Pilatus, Ilkka Vihavainen, Jesus, Päivi Vesalainen, urut, kuorot Murtosointu ja Dominante, Seppo Murron valmentamana ja Lohjan kaupunginorkesteri. Konsertin johtaa Esa Heikkilä. Liput ennakkoon www.netticket.fi/johannespassio, Netticketin myyntipisteet ja tuntia ennen ovelta, jos lippuja on enää jäljellä.

Johannes-passio on lyhempi ja impulsiivisempi kuin sisarteoksensa Matteus-passio, muttei jää tälle toiseksi ilmaisullisessa ja teknisessä taidokkuudessa. Vaikka kyseessä on säveltäjän ensimmäinen suurimuotoinen teos, tiedetään hänen muokanneen ja uudistaneen teosta elämänsä aikana useita kertoja, hioen musiikkinsa täydellisyyteen, jotta jälkipolvet saattaisivat siitä nauttia. On kiinnostavaa, että teos on alun perin tarkoitettu pitkänperjantain hartauteen. Teoksen keskellä on paikka pitkänperjantain saarnalle, ja on mahdollista, että myös seurakunta lauloi koraaliosuuksissa mukana.

Passio kertoo ilmaisuvoimaisesti pääsiäisen tapahtumat Jeesuksen vangitsemisesta hautaamiseen taidokkaiden aarioiden, hartaiden koraalien ja mahtipontisten kuorokohtausten kautta. Teosta leimaavat kauttaaltaan tumma intensiivisyys, ilmaisullinen kiivaus ja affektien vaihtelevuus. Jeesuksen kärsimystarinan väkevyys on alati läsnä. Johannes-passio on suurta draamaa, joka ei jätä ketään kylmäksi.


JOHANNES-PASSIO
la 8.4.2017 klo 19 Lauttasaaren kirkko
ma 10.4.2017 klo 19 Lohjan kirkko

Kaisa Ranta, sopraano
Essi Luttinen, altto
Tom Nyman, evankelista ja tenoriaariat
Heikki Orama, bassoaariat ja Pilatus
Ilkka Vihavainen, Jesus
Päivi Vesalainen, urut
Murtosointu ja Dominante
Lohjan kaupunginorkesteri
Esa Heikkilä, johtaa
Seppo Murto kuoronvalmennus
Liput 27/20€ (+mahd. toim.kulut)
Ennakkomyynti https://www.netticket.fi/johannespassio