STOP THE PRESS!

Haastattelussa: näyttelijä-laulaja Justin Timberlake

Justin Timberlake tähdittää yhdessä Anna Kendrickin kanssa uutta DreamWorks Animation -studion ihastuttavaa, hauskaa ja hävytöntä TROLLS – elokuvaa. Timberlake on antanut äänensä Risulle, joka on pelokas, ylivarovainen Trolli, eikä koskaan hymyile toisin kuin kaikki muut, jotka ovat hilpeitä ja optimistisia. Trollien peloton johtaja on sinnikkään positiivinen ja iloinen Poppy (Kendrick). Trollit, nuo kirkkaan väriset ja kiiltävillä, eloisilla hiuksilla varustetut otukset viettävät aikaansa halien, tanssien ja laulaen. Paitsi harmaa ja pessimistinen Risu. Hän on vakuuttunut siitä, että Trollit ovat kuolemanvaarassa ja heitä uhkaa tappava vihollinen: Bergenit, viheliäiset hirviöt, jotka ovat onnellisia vain syödessään Trolleja. Tämän jännittävän ja lämminsydämisen 3D-musiikki-seikkailun SHREK-elokuvien tekijöiltä on ohjannut Mike Mitchell ja Walt Dohrn,. Timberlake vastaa musiikin tuotannosta.

Kuinka päädyit mukaan elokuvaan?
Justin Timberlake: “Minulle tarjottiin samaan aikaan sekä puheroolia, että musiikkituotannon vastaavan pestiä. Oli melkeinpä noloa saada kerralla niin paljon. Ajattelin ‘Mietinpä hetken, kyllä, teen sen.’ En voinut vastata muuten.”

Voitko hieman avata Trollien maailmaa ja hahmoasi?
Justin Timberlake: Risu, kuten muutkin Trollit, asuu ihmeellisessä maailmassa täynnä musiikkia ja seikkailua. Se on hyvin huoletonta; laulua ja tanssia. Ylitsepursuavan iloista. Risu on hylkiö Trollien keskuudessa. Hän ei laula eikä tanssi ja on jatkuvasti varovainen. Siinä missä Poppy on pinkki ja eloisa, Risu näyttää harmaalta ja ankealta.”

On ironista, että Risu ei ole yhtään sinun kaltaisesi, eikö vain? Hän ei laula eikä tanssi.
Justin Timberlake: “Kyllä, oli hauskaa näytellä tällaista sarkastista, pessimististä tyyppiä, sillä en saa tehdä niin kovinkaan usein. Luullakseni se oli myös hauskaa Annalle (Kendrick), joka on tunnettu kuivasta, ivallisesta huumoristaan, koska Poppy on niin yli-innokas. Anna sai tuotua tiettyä näppäryyttä ja nenäkkyyttä Poppyn hahmoon, mikä toi tälle lisää syvyyttä.”

Mikä on tehnyt Risusta niin pelokkaan ja negatiivisen?
Justin Timberlake: “Hän on huolissaan Trollien vihollisista, Bergeneistä, elokuvan pahiksista, jotka tykkäävät syödä Trolleja, koska he ovat onnellisia vain, kun heillä on Trolli mahassa. Eikä kukaan halua tulla syödyksi! Joka vuosi Bergeneillä on juhlapäivä, jolloin he keräävät kaikki kaappaamansa Trollit ja pitävät seremonialliset syömäjäiset, ahmien nämä kaikki. Elokuvan alussa menemme takaisin ajassa, kun sankarimme jäivät kiinni ja Kuningas Pepe, Poppyn isä, johti pelastusoperaatiota. Trollit pääsevät pakoon ja perustavat oman, uuden sivilisaationsa. Tässä kohtaa elokuvamme alkaa. Koska Risu pelkää Bergenien paluuta, hän on voimakkaan pahaenteinen ja yrittää hillitä Trollien mekkalaa. Hän varoittaa Poppya, että mikäli nämä jatkavat laulamista, tanssimista ja meteliä, he houkuttelevat Bergeneitä ja nämä löytävät ja kaappaavat Trollit. Hän on siis todella peloissaan. Sitten joukko Trolleja, Poppyn kavereita, kaapataan.”

Elokuvassa on paljon SHREK-tyylistä komediaa, kuten Risun ja Poppyn suhteessa. Millä tavoin he suhtautuvat toisiinsa?
Justin Timberlake: “Risu on varmaankin läheisempi Poppylle kuin kukaan muu Trolleista. Pääasiassa siksi, että Poppy yrittää itsepintaisesti piristää tätä. Siitä saadaan paljon huumoria irti, että he ovat täysin vastakohtia. Risun mielestä Poppy on ärsyttävän iloinen. Hän sanookin tälle: ‘Tiedätkös, elämä ei ole pelkkiä leivoksia ja sateenkaaria.’ Hänen näkökulmastaan pahoja asioita tapahtuu. Ja vaikka Poppy on jatkuvasti hyväntuulinen, hänellä on huumorintajua ja hän naljailee omalta osaltaan Risulle. Hänessä on sitkeyttä. Tietynlaista poikamaisuutta. Hänen näkökulmansa saattaa ajaa Trollit vaaraan, laulaen ja tanssien, mutta hän on myös rohkea. Ja Poppyn ja Risun välillä on hieman flirttiä, kun he matkaavat pelastamaan Trolleja.”

Uskotko, että suurin osa ihmisistä on luontaisesti positiivisia, kuten Trollit?
Justin Timberlake: “Luulen, että me todella haluamme olla. Joskus siihen tarvitaan ‘niin ruma, että se on jo söpö’ olio tärähtäneellä kampauksella näyttämään meille, että me voimme olla.

Risun äänenä näyttelemisen lisäksi olit vastuussa musiikista. Kuinka sait yhdistettyä molemmat työt?
Justin Timberlake: “Hahmon näytteleminen on kuin hyppäisi myrskyn silmään Annan ja hänen hahmonsa Poppyn kanssa. Ollessani musiikin kanssa tekemisissä kyse on tarinan kertomisesta. Se on kuin olisi kilometrien päässä siitä myrskystä, katsellen ja auttaen sitä liikkumaan tiettyyn suuntaan ja toivottavasti saamaan se kuulostamaan hyvältä. Molemmat hommat auttoivat toisiaan. Pääsin näkemään suurimman osan muista hahmoista tehdessäni musiikkia tiettyihin kohtauksiin ja pystyin tarkkailemaan näiden pieniä ominaispiirteitä. Sitten syöksyin takaisin näyttelemään. Mutta meitä oli kokonainen tiimi antamassa oman panoksensa musiikkiin; se en ollut vain minä määräämässä, ‘Tähän kohtaan voisimme käyttää tätä kappaletta.’ Oli hyvä saada ohjaajien ja tuottajien näkemykset mukaan.

Täsmentäisitkö hieman musiikin tuotantoa?
Justin Timberlake: “Katsot kohtausta, mitä siinä tapahtuu ja kysyt: ‘Onko tämä intiimi kohtaus? Olisiko tässä paikka ison tuotannon esitykselle?’ TROLLS on villi komedia, minulla oli hauskaa musiikin parissa. Animaattorit loivat niin monia hauskoja hetkiä ja pääsin valikoimaan vitsien kanssa parhaiten sopivat kappaleet. Musiikin tuottajana sain valita kaiken elokuvassa kuullun musiikin ja minun pitää itse asiassa sovittaa kaikki. Joskus valitsen pop kappaleita, jotka jo tunnen, tai kirjoitan omia kappaleita – kuten ‘CAN’T STOP THE FEELING!’.”

K: Kuinka kuvaisit TROLLS-elokuvan tunnusomaista, käsinkosketeltavaa tyyliä?
Justin Timberlake: “Se on fantastista ja mikä varsinkin oli minulle aikamoinen trippi, oli se, minkälainen tekstuuri, tuntuma, animaatiossa on. Muistan kuinka animaattorit sanoivat, ‘Löysimme uuden koodin, jolla saamme uutta tekstuuria animaatioon.’ Trollien hiukset näyttävät uskomattomilta.”

Trollit ovat todellakin kuuluisia omaperäisestä, pitkästä ja värikkäästä kuontalosta. Miten hiuksia käytetään elokuvassa?
Justin Timberlake: “Pitkät hiukset ovat olleet iso ja kuuluisa osa näitä myyttisiä hahmoja siitä lähtien, kun ne on luotu. Elokuvassa se on iso osa sitä, keitä he ovat. Ohjaajat ja animaattorit käyttävät hiuksia Trollien kehojen jatkeena, mikä on aika nerokas idea. Risu keinuu puusta puuhun hiuksillaan ja pystyy käyttämään sitä kuin piiskaa. Yhdessä kohtauksessa eräs Trolleista käyttää hiuksiaan punnertamaan.

Oliko sinulla Trolleja lapsena?
Justin Timberlake: “Ei ollut, mutta Trollit olivat todella suosittuja tyttöjen keskuudessa koulussani. Muistan kaikilla tytöillä olleen koulussa aarre-Trolli, jolla oli koru mahassa. Ne olivat kaikki erivärisiä.”

Mikä on mielestäsi elokuvan teema?
Justin Timberlake: “Löydä oma sisäinen onnesi ja kuinka se on todellakin valinta. Onnellisuuden ei pitäisi olla riippuvainen mistään ulkoisesta.”

Onko Trollien maailma ideaalinen? Onko Poppyn lähestymistapa elämään realistinen?
Justin Timberlake: “No, mielestäni me olemme totta kai ihmisinä mutkikkaampia. Hyviä ja huonoja asioita tapahtuu, mutta mielestäni on hyvä osata nähdä hyvää kaikessa ja tietää, miksi jokin asia tapahtui kuten se tapahtui. Se on yksi niistä tärkeimmistä asioista, jota me kaikki voimme oppia käyttämään.”

Mikä saa sinut onnelliseksi?
Justin Timberlake: “Perheeni saa minut onnelliseksi; musiikin tekeminen myöskin. Olen golf-nörtti, joten golfin pelaaminen saa minut onnelliseksi. Pidän lumilautailusta ja hiekkarannasta. Rakastan pastaa. Jos jatkat kyselyä tällä tavalla, huomaat pian, että oikeastaan syön vain jatkuvasti! Rakastan todellakin syömistä.”

Lopuksi, mitä katsojat voivat odottaa TROLLS-elokuvalta?
Justin Timberlake: “Huumori on puhdasta ja estotonta; se ei ole kyynistä ja ironista kyllä, tiedätkös, mielestäni se on jotain, mitä maailma tarvitsee tällä hetkellä paljon. Rakastan tätä elokuvaa, koska se saa minut hymyilemään, se saa minut nauramaan. Ja jossain kohtaa se vetoaa tunteisiin, joka kerta kun näen sen. Se on animoitu, moderni musikaalinen komedia-seikkailu, höystettynä mahtavilla lauluilla ja huumorilla. Enkä minä ainakaan tiedä, mitä muuta elokuvalta voi vaatia? Minä haluan vain popsia popcornia samaan aikaan, kun katson hyvää leffaa.

Photo’s Copyright by DreamWorks Animation, 2016