STOP THE PRESS!

Uuden paperikassin hankkimalla voi tukea lasten koulunkäyntiä ja harrastamista

Pelastakaa Lapset ja K-ryhmä tekevät pitkäjänteistä yhteistyötä lasten ja nuorten hyväksi Suomessa. Nyt K-kaupoissa lanseerataan uusi paperikassi, jonka ostamalla voi tukea syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastamista.

Uutta, näyttävää Eväitä Elämälle -paperikassia myydään valituissa K-ruokakaupoissa joka puolella Suomea. Paperikassin kyljessä lukee sinivalkoisella pohjalla teksti: VASTUUNKANTAJA. Kassi maksaa 33 senttiä. Yhteistyökassia myydään noin vuoden ajan.

Paperikassin ostosummasta menee 5 senttiä Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan, jonka avulla autetaan syrjäytymisvaarassa olevia kotimaamme lapsia ja nuoria tarjoten heille mahdollisuuksia harrastaa ja opiskella.

”Olemme erittäin kiitollisia K-ryhmän kanssa tehtävästä yhteistyöstä, jonka avulla rakennamme yhdessä parempaa tulevaisuutta lapsille ja nuorille maassamme. Toivomme, että mahdollisimman moni suomalainen ryhtyy vastuunkantajaksi, vaikkapa hankkimalla ruokaostoksillaan tämän hyvää tuottavan paperikassin”, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

”Nyt lanseerattava paperikassi tukee K-ryhmän tavoitteita monella tapaa. K-ryhmä kiinnittää vastuullisuustyössä erityisesti huomiota lasten ja nuorten auttamiseen. Samalla haluamme olla mukana myös muovinjätteen vähentämisessä yhteiskunnassa. Haluamme tehdä paperikasseista yhä houkuttelevampia ostoskassivaihtoehtoja asiakkaillemme”, sanoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

”Uusi paperikassi edistää myös K-ryhmän sitoutumista muovin vähentämiseksi. K-ryhmä on julkistanut muovilinjauksen, jonka tavoitteena on vähentää muoviroskan päätymistä vesistöihin ja muualle luontoon. K-ryhmä on myös sitoutunut Green Deal -sopimukseen ja sen muovikassien kulutuksen vähentämiseen tähtääviin toimenpiteisiin. Eväitä Elämälle -paperikassin avulla kuluttajille annetaan mahdollisuus nuorten auttamisen lisäksi osallistua myös muovin käytön vähentämiseen omassa kulutuksessaan”, Jäske kertoo.

Eväitä Elämälle -ohjelma

Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelma tukee syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastamista. Jopa 168 000 lasta ja nuorta on köyhyyden tai syrjäytymisen vaarassa Suomessa.

Eväitä Elämälle -ohjelman tuki kohdennetaan lapsille, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään tai osallistua harrastuksiinsa on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Vuonna 2016 ohjelmalla tuettiin yhteensä 1365 lapsen koulunkäyntiä tai harrastamista.

Lisätietoa: https://www.pelastakaalapset.fi/tyomme-kotimaassa/evaita-elamalle-ohjelma/