STOP THE PRESS!

Huikea lauluntekijänä ja -tulkitsija Mirkka Paajanen julkaisee viimein debyyttialbuminsa

Mirka

Kuva: Jyri-Pekka Puolakangas

Mirkka Paajanen – tai tutummin vain Mirkka – on vokalisti, muusikko ja biisintekijä monien kotimaisten suurten tähtien taustalla, mutta nyt myös hänen oma äänensä on päässyt toden teolla kuuluviin. Mirkan oma debyyttilevy ”Että muistaisit saman” on juuri julkaistu, ja Mirkka suuntaa myös soolokeikoille, jotka alkavat ensi viikolla 29. maaliskuuta Turun Mikaelinkirkosta. Mirkka nähdään mukana muun muassa Mikko Kuustosen kevätkiertueella soolokeikkojensa lisäksi.

Mirkan biisejä, lyriikkaa ja laulua ovat lainanneet viimeisten vuosien mittaan muiden muassa juuri Mikko Kuustonen, Samuli Edelmann, Suvi Teräsniska, Vesa-Matti Loiri, Katri Helena, Cheek, Jari Sillanpää, Lauri Ylönen, Anna Eriksson sekä Rajaton.

”Oman levyn teko lykkääntyi vuosi vuodelta hypätessäni muiden artistien matkaan, mutta jälkikäteen näen kaiken matkan varrella kokemani ja näkemäni arvokkaaksi. Erityisen hyvältä tuntuu se, että tämän levyn on tehnyt nainen joka on myös kahden lapsen äiti, ja levyn nimikkobiisi tiivistää toiveeni myös heidän suhteen: ’Että muistaisit saman’ eli sen hyvän mitä meillä on ja mitä meistä jää.”

”Kirjoitin kappaleita useille rakkailleni, ystävilleni ja ihmisille, joiden elämäntarinat ovat koskettaneet. Halusin kirjoittaa lauluihin lohtua ja olkapäätä johon nojata, peiliä, johon katsoa ja jonka kautta uskaltaisi nähdä ja tulla nähdyksi. Halusin uskaltaa sanoa ääneen sen mikä liian usein jää sanomatta. Sama ajatus kulkee useammassa biisissä läpi koko albumin: elämä on arvokas, hauras ja meillä on aina vain tämä hetki. Ja että ihmisen osa on hyväksyä ja ottaa vastaan ja elää sen kanssa mitä ikinä tulee”, Mirkka kertoo.

Loistavasti vastaanotettu debyyttialbumi on tuotettu yhteistyössä Ville Riipan kanssa, ja soundeja on rakennettu aina folkista moderniin singer-songwriter-maailmaan ja jopa afrovaikutteisiin – kaikki asioita, jotka muodostavat Mirkan mielenkiintoisen oman soinnin.

Levyn avauskappale ja ensimmäinen radiosingle ”Jos rakastat mua nyt” sijoittuu tämän Mirkan oman musiikkimaailman popimpaan päähän ja voit kuunnella biisin nyt täältä: https://youtu.be/YpjNRtTV8Rk

”Jos rakastat mua nyt” syntyi sekä Matti Rossin runon ’Jos rakastat’ että lukuisten mielestäni epätoivoisten rakkauslaulujen inspiroimana. Mua on häirinnyt jo vuosia useiden rakkauslaulujen asetelma, jossa ihmisellä ei tunnu olevan mitään itsessään vaan hän elää toisen kautta, toiselle, toisen takia ja ’elämä loppuu’ rakkauden loputtua – vaikka elämähän jatkuu kaikesta huolimatta, aina jotenkin.”

”Halusin herättää tällä kappaleella kuulijan miettimään omia valintojaan ja elämäänsä. Mun tehtäväni ei ole omistaa eikä kahlita tai saada lupauksia. Mun tehtäväni on rakastaa ja elää sitä elämää jota eläisin joka tapauksessa, ilman takuita tulevaisuudesta, josta kukaan ei kuitenkaan tiedä. Mä en aio katua mitään.”

Kuuntele koko sielukas ”Että muistaisit saman” -albumi nyt Spotifystä:
https://open.spotify.com/album/5nCNoRVWClc3Gd5iwyypqt

Mirkka nähdään soolokeikoilla tämän kevään aikana seuraavasti (lisäyksiä tulossa):

29.3. Turku, Mikaelin kirkko
1.4. Oulunsalo, kirkko
2.4. Rovaniemi, kirkko
4.4. Toholampi, Kulttuurisali
7.4. Oulu, Vanha paloasema
16.4. Vantaa, Pyhän Laurin kirkko
20.5. Ylivieska, Akustiikka
15.6. Raahe, Kylväjän kesäpäivät
19.7. Kalajoki, kirkko