STOP THE PRESS!

Kansallismuseon odotettu ”Esihistoria”-perusnäyttely avautuu yleisölle 1.4.2017

Kansallismuseon odotettu ”Esihistoria”-perusnäyttely avautuu yleisölle lauantaina 1.4.2017. Näyttelyn moderni toteutus ja oivaltava teknologia tekevät näyttelystä kaikenikäisten suosikkikohteen. Tämä näyttely täytyy kokea.

”Esihistoria”-näyttelyn avautuminen käynnistää samalla Kansallismuseon perusnäyttelyjen uudistusten sarjan. Suomen itsenäisyyden juhlavuosi huipentuu joulukuussa avautuvaan ”Itsenäisyyden aikaan”. Ruotsin ja Venäjän ajan näyttelyiden uudistaminen alkaa 2018.

Rakennamme yhä kiinnostavampaa ja ajankohtaisempaa Kansallismuseota. Perusnäyttelyt muodostavat museokokemuksen kivijalan, jota rikastamme vaihtuvin näyttelyin ja erilaisin tapahtumin. Uudet perusnäyttelymme ovat niin sisällöllisesti kuin toteutukseltaan moderneja, jopa rohkeita puheenvuoroja. Yhdessä monipuolisen ohjelman ja palveluiden kanssa ne elävät ajan ja näkökulmien innoittamina.” kuvaa ylijohtaja Elina Anttila.

”Esihistoria”-näyttelyn ovat käsikirjoittaneet professori Vesa-Pekka Herva ja dosentti Antti Lahelma. Sen toteutuksesta vastaavat arkkitehtitoimisto Tuomas Siitonen Oy ja tuotantoyhtiö Fantomatico Oy.