STOP THE PRESS!

Eeva Joenpelto –iltaa vietetään Lahden pääkirjastossa

Eeva Joenpelto on tunnettu ja tuntematon kirjailija. Hän puhui paljon julkisuudessa mutta myös salasi paljon. ”Minä en ole tunteileva ihminen, mutta se ei tarkoita ettenkö olisi tunteva ihminen”, luonnehti hän itseään. Hän ehti kokea elämässään niin onnea kuin suuria surujakin. Mistä aineksista on Lohja-sarjan Salme Hänninen rakennettu?

Helena Ruuskan kirjoittama elämäkerta Elämän kirjailija Eeva Joenpelto (2015) maalaa 1900-luvun kulttuurimaisemaa, ehtihän Eeva Joenpelto kirjoittaa 1940-luvun lopusta aina 2000-luvulle saakka. Ruuska kertoo Lahden pääkirjastossa keskiviikkona 5.huhtikuuta klo 17.30 alkaen, miten tämä kirjailijaelämäkerta syntyi ja millainen sen kohde kirjailija Eeva Joenpelto oli ihmisenä ja kirjailijana.

Helena Ruuska on tietokirjailija sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Hän on kirjoittanut Eeva Joenpellon elämäkerran lisäksi myös Marja-Liisa Vartion elämäkerran ja kirjoittaa parhaillaan taiteilijaelämäkertaa Hugo Simbergistä.

Eeva Joenpelto –illassa on ohjelmassa myös lukijapaneeli, jossa Eija Horto ja Veikko Sonninen kertovat kirjallisuuden moniottelija Tuulikki Norrlinin kanssa kokemastaan Eeva Joenpellosta.

Tilaisuuden järjestää Lahden kaupunginkirjasto, ja siihen on vapaa pääsy.