STOP THE PRESS!

Nuijamies- ja Kino-Aula-elokuvateattereiden liiketoiminta Lappeenrannassa Finnkinolle

Lappeenrannassa pitkään toiminut perheyritys Elokuva Luotola Oy myy Nuijamies- ja Kino-Aula-elokuvateattereiden liiketoiminnan Finnkinolle. Liiketoiminta ja työntekijät siirtyvät Finnkinolle 31. maaliskuuta. Kaupan jälkeen Finnkinolla on Lappeenrannassa yhteensä kuusi elokuvasalia. Kauppasumma ei ole julkinen.

– Olemme iloisia, että vuosikymmeniä Luotolan perheen ansiokkaasti pyörittämät teatterit sekä osaava henkilöstö tulevat osaksi teatteriketjuamme. Haluamme jatkaa elokuvakulttuurin kehittämistä Lappeenrannassa ja vahvistaa elokuvissa käymisen elämystä entistäkin paremmaksi, sanoo Finnkinon ketjujohtaja Ismo Määttä.

Määtän mukaan Finnkino pystyy jatkossa suunnittelemaan koko Lappeenrannan alueen kattavan elokuvaohjelmiston entistä monipuolisemmaksi ja välttäen päällekkäiset näytösajat. Yrityskaupan myötä Finnkinon sarjaliput käyvät Nuijamiehen ja Kino-Aulan elokuvateattereissa, ja Nuijamiehen ja Kino-Aulan sarjaliput käyvät Finnkino Strandissa. Leffalippuja kaikkien kolmen Lappeenrannan teatterin näytöksiin voi jatkossa ostaa verkosta Finnkinon lippukaupasta.

Elokuva Luotolan toimitusjohtaja Merja Luotola-Maarnela kertoo, että myyntipäätös on ollut tähän astisen elämänsä vaikein päätös.

– Päätökseen on liittynyt paljon tunteita, sillä Nuijamies ja Kino-Aula ovat olleet kuin toinen koti minulle. Olen ylpeä, että perheeni on vuosikymmenien aikana luonut vahvan elokuvakulttuurin Lappeenrantaan ja olemme saaneet tarjota elokuvaelämyksiä lähes 90 vuoden ajan sukupolvesta toiseen. Nyt tämä tarina päättyy tekstiin ”THE END” niin kuin elokuvat ennen vanhaan. Kiitos kaikille asiakkaillemme kuluneista vuosista ja vuosikymmenistä. Toivon, että jatkossakin yleisö löytää tiensä Nuijamieheen ja Kino-Aulaan, että nämä perinteikkäät elokuvateatterit säilyvät Lappeenrannan katukuvassa, Luotola-Maarnela sanoo.

Finnkino avasi kauppakeskus Kristiinaan vuonna 2015 Finnkino Strandin, neljän salin elokuvateatteri-keskuksen. Kaupan myötä Finnkinolla on jatkossa kuusi elokuvasalia Lappeenrannassa. Elokuva Luotolan työntekijät siirtyvät Finnkinon palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Lappeenrannan toimintaa johtaa teatteripäällikkö Malla Sevon.