STOP THE PRESS!

Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta aloittaa Plejadien tähtikuviosta inspiraationsa saaneen kirjasarjan

Lucinda Riley - Seitsemän sisartaSeitsemän sisarta on irlantilaisen Lucinda Rileyn seitsenosaisen kirjasarjan ensimmäinen osa. Romaanisarjan kuusi ensimmäistä kirjaa kertovat Papa Saltin eri puolilta maailmaa adoptoimista tyttäristä. Tytöt eivät tiedä taustastaan mitään, mutta kasvatti-isän kuoltua heistä jokainen saa kirjekuoren, joka sisältää vihjeen kyseisen tytön historiaan. Jokaisessa kirjassa seurataan yhden tytön tarinaa. Kuusi ensimmäistä romaania voi lukea missä tahansa järjestyksessä, sillä ne kaikki alkavat samasta hetkestä. Sarjan päätösosa perustuu aiempien kirjojen tarinoiden taustalla kulkevaan juonikokonaisuuteen.

Ensimmäinen kirja Seitsemän sisarta esittelee Maian, sisaruksista vanhimman. Maia ja hänen viisi siskoaan ovat kokoontuneet heidän lapsuudenkotiinsa Atlantikseen – upeaan linnaan Genevenjärven rannalla. Heidän isänsä, omalaatuinen miljonääri Papa Salt, on kuollut. Hän on kuitenkin jättänyt Maialle vihjeen, jota seuraamalla tämä voi selvittää historiansa. Vihje johdattaa Maian toiselle puolelle maailmaa Rio de Janeiroon, jossa hänen tarinansa palapeli alkaa rakentua.

Kahdeksankymmentä vuotta aikaisemmin, Rion villillä 1920-luvulla, Jeesus Kristus -patsaan rakennustyö on vasta alkamassa. Arkkitehti Heitor da Silva Costa perheineen purjehtii Pariisiin etsimään kuvanveistäjää suureen projektiinsa. Heidän kanssaan matkustaa Izabela Bonifacio, joka on isänsä tahdosta vasta kihlautunut. Montmartren taiteilijapiirit muuttavat nuoren naisen elämän täysin, eikä paluu takaisin Rioon ole helppo.

Seitsemän sisarta -kirjasarja perustuu väljästi Plejadien eli Seulasten tähtikuvioon liittyvään mytologiaan. Kreikkalaisessa mytologiassa Plejadit olivat seitsemän sisarusta, joita Orion jahtasi. He pyysivät apua Zeukselta, ja tämä muutti heidät kyyhkyiksi ja sijoitti taivaalle. Orionin vyön vieressä näkyvää tähtikuviota kutsutaan myös Seitsemäksi sisareksi.

Lucinda Riley (s. 1967) on kotoisin Irlannista. Nykyään hän asuu miehensä ja lastensa kanssa ajoittain Englannissa ja ajoittain Irlannissa. Riley on julkaissut lukuisia kirjoja, jotka on käännetty 28 kielelle ja julkaistu 38 maassa. Kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli seitsemän miljoonaa kappaletta, ja kaksitoista hänen kirjoistaan on ollut The New York Times -lehden bestseller-listan kärjessä. Seitsemän sisarta on Lucinda Rileyn toinen suomennettu romaani. Edellinen kirja Keskiyön ruusu julkaistiin suomeksi kesällä 2016.

Lucinda Riley
Seitsemän sisarta
Englanninkielinen alkuteos The Seven Sisters
Suomentanut Hilkka Pekkanen
Sidottu / 680 sivua
ISBN 978-952-279-404-8
KL 84.2
Kirjan ilmestymispäivä: 28.3.2017