STOP THE PRESS!

Uuden albumin julkaiseva Rakka sekä Hot Heros esiintyvät vaihtoehtoisen Tampere-jazzin illassa 5.4.

TTT-Klubilla vietetään keskiviikkona 5.4. klo 19 Tampere-jazzin ja tarinallisen instrumentaalimusiikin iltaa. Konsertti esittelee kaksi ainutlaatuisen soundin kehittänyttä kokoonpanoa; sekä Rakka että Hot Heros esiintyvät ensimmäistä kertaa TTT-Klubilla. Tapahtuma on samalla Rakkan levynjulkaisukeikka: 15.4. ilmestyvä albumi Split sisältää vinyylillä yhden puolen Rakkaa, yhden puolen Black Motoria.

Rakka on tinkimätön instrumentaalikvintetti, jonka Tampereen seudulla vaikuttavat jäsenet ovat tuttuja muun muassa yhtyeistä Black Motor, Tampo, Hehkumo, Anssi Tikanmäki Orchestra, Markku Peltolan Buster Keaton Orkesteri ja Circle.

Rakkan edelliset levyt Soutu (2012) ja Mykorritsan valtakunta (2014) saivat hyvät arvostelut paitsi kotimaassa myös muun muassa Englannissa ja Saksassa. Yhtyeen sävellykset ja improvisaatiot ottavat vaikutteita jazzista, bluesista, gospelista, kansanmusiikista ja vanhasta tanssimusiikista. Musiikki on yhtä aikaa uutta ja perinteistä, sen sointimaailmoissa käytetään raikkaasti rinnakkain jazzyhtyeelle tyypillisiä sävyjä ja aivan uudenlaisia sointiyhdistelmiä.

Rakkassa soittavat Masa Orpana (saksofoni ja huilu), Tommi Kolunen (trumpetti), Kusti Vuorinen (urut), Ville Rauhala (kontrabasso) ja Janne Tuomi (rummut).

Illan toinen yhtye Hot Heros esittää vapaata ja energistä jazzia. Orkesterin alkusanat lausuttiin vuonna 2014 New Yorkin keikkamatkalla, kun Brooklynin kadulla tuli vastaan kulunut ja käytöstä poistettu Hot Heros -kyltti. Kolmikko päätti, että siinä olisi mainio nimi orkesterille. Hot Heros tarkoittaa kuumia italialaisia voileipiä amerikkalaisittain.

Hot Herosin ensimmäisen levytyksen Fill up with Old Time Salvation vaikutteina toimivat uskonnollinen mystiikka, vapaan jazzin elinvoimainen olemus ja soittajien intohimo eri kulttuurien musiikkiin. Kaikki levyn kappaleet syntyivät improvisaation alkuvoimasta. Soittimien välinen dynamiikka ja keskustelu on yhtä aikaa hioutunutta ja saumatonta mutta samalla yllätyksellistä ja ennakoimatonta.

Hot Herosin jäsenet ovat Sami Sippola (saksofonit), Ville Rauhala (kontrabasso) ja Janne Tuomi (rummut).