STOP THE PRESS!

Nuorten taide täyttää Ateljé Tornin

Nuorten taide täyttää Ateljé Tornin, kun Vaasan kaupungin taiteen perusopetuksen, TaiKonin, kuvataiteen, käsityön ja audiovisuaalisen taiteen oppilaiden ensimmäinen kevätnäyttely avataan 5.4.2017.

Näyttely kestää 23.4. asti ja se on avoinna ti-to 12-18 ja la/ su 12-16. Esillä liki 150 oppilaiden tekemää taideteosta. Näyttelyn AIKATID1 teemana on nimen mukaisesti aika.

–          töissä näkyy lasten ilo, luonnehtii näyttelyä taiteen perusopetuksen johtava opettaja Mia Wiik. Näyttely on monipuolinen, töissä on käytetty eri materiaaleja ja työtapoja. Teokset ovat harjoittelun tulosta, niissä heijastuu kehitys ja sen kaari.

Taiteen perusopetuksessa on liki 300 suomen- ja ruotsinkielistä visuaalisten taiteen oppilasta. Vaikka jokaiselta oppilaalta on näyttelyssä vain yksi työ, eivät ne mahdu yhteen näyttelyyn. Toinen kevätnäyttely järjestetäänkin samassa paikassa, Ateljé Tornissa, 25.4.- 14.5.2017.

Näyttelyn ovat koostaneet kuvataiteen opettajat Sonja Backlund ja Sylvia Javén. Oppilaiden työskentelyä on ohjannut kaikkiaan kymmenen taiteen perusopetuksen opettajaa.

Taiteen perusopetus on osa Vaasa-opiston ja Vasa Arbiksen toimintaa. TaiKon tarjoaa laadukasta taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille Vaasassa. Harrastaminen antaa lapselle hyviä hetkiä kavereiden kanssa ja mahtavia elämyksiä taiteen kautta.