STOP THE PRESS!

Tanssiriimejä keväälle – Runoilevat ja tanssivat nuoret tekivät videon satavuotiaalle Suomelle

Hurja Piruetin Länsi-Uudenmaan tanssiopiston oppilaat tuottivat lyhytelokuvan osana itsenäisyyden juhlavuoden hanketta Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100.

Katso video: http://www.suomikalenteri.fi/taidekalenteri/huhtikuu-tanssiriimeja-kevaalle/

Huhtikuussa kieli ja riimit kohtaavat tanssin ja liikkeen. Hurja Piruetissa tanssia harrastavat nuoret työstivät runoja rapartisti Rauhatädin sana- ja liiketyöpajoissa keväisen vuodenajan innoittamina.  Mukana myös nuori taitaja LillFill beatboxaamassa sekä kuvaajana alaa opiskeleva Kalle Ranta. Sanat muuttuivat liikkeiksi ja liikkeistä syntyi sanoja. Kevät kirvoitti kielenkantoja ja innoitti tanssija etsimään liikkeitä sanojen takaa. Videoelokuvan tuotti HelleFilms Oy ja äänistä vastasi Äänipää Oy. Projekti toteutettiin yhteistyössä Billnäsin Ruukin kanssa.

Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanke ja verkkosivusto

http://www.suomikalenteri.fi

Lasten ja nuorten taidekalenterissa julkaistaan videoelokuvia, joiden pääroolissa ovat lapset ja nuoret taiteen tekijöinä. Elokuvat tekevät näkyviksi lasten tulkintoja suomalaisista liputuspäivistä, tarinoista, kulttuurista ja luonnosta. Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kalenteriin päivitetään kuukausittain uutta sisältöä.