STOP THE PRESS!

#eläimetespoossa – Näyttely Talomuseo Glimsissä 11.4.2017 – 28.2.2018

#eläimetespoossaEspoon kaupunginmuseon uusi näyttely #eläimetespoossa kertoo ihmisten ja eläinten suhteesta ennen ja nyt. Miksi eläimet ovat aina olleet meille niin tärkeitä?
Ihmiselämä perustuu rinnakkaiseloon eläinten kanssa. Eläimet ovat olleet ihmisille läpi historian elintärkeä apu ja voimavara, jota ilman emme olisi tulleet toimeen. Viimeisen sadan vuoden kuluessa eläinten ja ihmisten suhteessa on tapahtunut valtava muutos. Ennen jokaisella maatilalla oli omaa karjaa, kun taas nykypäivän Espoossa lemmikit ovat lehmiä tutumpi näky. #eläimetespoossa -näyttelyssä tätä muutosta tarkastellaan sekä kaupunginmuseon kokoelmien että tämän päivän espoolaisilta saatujen kuvien ja kertomusten valossa.

Näyttely ja siihen liittyvä ohjelmisto monipuolisine tapahtumineen tehdään yhteistyössä espoolaisten toimijoiden ja kuntalaisten kanssa. Mukana näyttelyn toteutuksessa ovat esimerkiksi Bembölen koulun oppilaat. Näyttelyn aikana museon ohjelmassa on muun muassa eläinaiheisia opastuksia ja lemmikkilelu-työpajoja, sekä tähtivieraina tunnettuja espoolaisia eläinpersoonia. Osasta eläinaiheista ohjelmaa vastaa Glimsin 4H-kotieläinpiha, joka järjestää museoalueen kävijöille ohjattuja laidunvierailuja.

Kutsumme kaikki mukaan kertomaan eläimistä Espoossa! Voit jakaa omat eläinkuvasi instagramissa tunnisteella #eläimetespoossa, jolloin ne pääsevät osaksi näyttelyä.

Kesäkausi Talomuseo Glimsissä alkaa tiistaina 2.5.2017. Toukokuusta elokuun loppuun museo on tiistaista sunnuntaihin auki viiteen, ja ohjelmassa on tuttuun tapaan paljon tapahtumia, työpajoja, työnäytöksiä ja opastuksia. Museon yhteydessä oleva Glimsin 4H-kotieläinpiha avautuu taas toukokuun lopulla.

Tervetuloa Talomuseo Glimsin kesään!

Ystävällisin terveisin,

Talomuseo Glims, Espoon kaupunginmuseo

Glimsintie 1, 02740 Espoo

Lähde: Espoon kaupunginmuseo