STOP THE PRESS!

Maailmankuulu ohjaaja Akira Hino saapuu Helsinkiin

Macbeth, again!Kanneltalossa saa ensi-iltansa 20.4. Macbeth, again!, maailmankuulun ohjaajan Akira Hinon ja kansainvälisen työryhmän ainutkertainen tulkinta Shakespearen klassikkotragediasta. Teos yhdistää teatteria, nykytanssia ja perinteiset japanilaiset taiko-rummut. Kutakin esitystä edeltää rumpumestari Ikki Hinon ryhmän taiko-rumpukonsertti Kanneltalon edustalla Sitratorilla.
Akira Hino ohjaa Macbeth, again! -teoksen yhdessä Suomeen asettuneen näyttelijän Yuko Takedan kanssa.

Macbeth, again! kysyy katsojiltaan, onko elämä vain yö toisensa jälkeen toistuva uni, jossa ei ole menneisyyttä, nykyhetkeä tai tulevaisuutta, vain loputon tietoisuuden kehä. Idän kulttuureissa tuota kehää kutsutaan nimellä Rinne Tensei ( 輪廻転生, reincarnation). Macbeth, again! sijoittuu tällaiseen unenomaiseen tietoisuuteen. Esitysten jälkeen järjestetään taiteilijatapaaminen, jossa yleisö voi keskustella tekijöiden kanssa.

Osakassa vuonna 1948 syntynyt Hino tunnetaan paitsi Budo-lajien mestarina myös ohjaajana, koreografina ja opettajana. Hän on kansainvälisen esittävän taiteen ryhmän, RealContact Projectin, johtaja. Akira Hinon poika Ikki Hino puolestaan on maailmankuulu taiko-rumpujen ja niihin liittyvän perinteen asiantuntija ja rumpali. Yuko Takeda on Suomessa asuva näyttelijä ja ohjaaja, joka on työskennellyt mm. Myllyteatterissa ja Taideteollisessa korkeakoulussa. Nobuko Takahara on tunnettu nykytanssija kotimaassaan. Muu työryhmä koostuu arvostetuista näyttelijöistä, jotka ovat työskennelleet laaja-alaisesti Suomen teatterikentällä, mm. Myllyteatterissa ja Circus Maximuksessa.

Akira Hino saapuu Suomeen 10.4. ja harjoittelee ryhmän kanssa 11.–19.4.

RealContact Project: Macbeth, again!

to 20.4. klo 19 (ensi-ilta), pe 21.4. ja la 22.4. klo 19

Kanneltalo| Klaneettitie 5 |kanneltalo.fi
Liput 17/12 €, lippu.fi
Ikki Hinon ryhmän taiko-konsertit Sitratorilla joka päivä ennen esitystä klo 17-18, vapaa pääsy. Kunkin esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen salissa.

Ohjaus Akira Hino

Lavalla mm. Akira Hino, Ikki Hino, Nobuko Takahara, Yuko Takeda, Akane Shino, Erika Fujii, Ulla Raitio, Tuomas Tulikorpi, Laura Humppila ja Niklas Riikonen

Valosuunnittelu Nadja Räikkä

Kesto 60 min.

Esityksen kielet suomi, englanti, japani

Tuotanto RealContact Project, Myllyteatteri, Circus Maximus ja Helsingin kulttuurikeskus