STOP THE PRESS!

Kevytkenkäinen nainen ja Agents-musiikkikomedia ovat TTT:n syksyn tukeva komediapaketti Suurella näyttämöllä

Tampereen Työväen Teatterin syksyä värittää vielä kaksi uutta teosta. Niin Jykevää on rakkaus on Agents-musiikkikomedia, jossa rokki raikaa ja sielu soi. Sen ohjaa Tiina Brännare. Ikääntyvien seksielämästä kertovaa, tabuja ravistelevaa komediaa Kevytkenkäinen nainen tähdittävät Sinikka Sokka, Esko Roine ja Ilmari Saarelainen. Ohjauksesta vastaa Maarit Pyökäri. Suuren näyttämön syksyn ensi-illat aloittaa syyskuussa musikaali Viulunsoittaja katolla. Sen ohjaa Miika Muranen.

Kevytkenkäinen nainen (A Round-Heeled Woman) on ujostelematon komedia naisesta, joka tahtoo hyvää ja kypsää seksiä. Se perustuu kirjailija Jane Juskan omiin kokemuksiin. Hän laittoi lehteen seuraavanlaisen seuranhakuilmoituksen: ”Ennen kuin täytän 67 – ensi maaliskuussa – minä haluan harrastaa paljon seksiä sellaisen miehen kanssa, josta pidän.”  Hän sai 63 vastausta 32-84 –vuotiailta miehiltä. Näytelmä kertoo hänen treffikokemuksistaan ja matkastaan omaan kehoon, mieleen, muistoihin ja sydämeen. Luvassa on näytelmä rakkaudesta, menetyksistä, voimaantumisesta ja itsensä hyväksymisestä sekä tietysti – seksistä!

Kirjan on näytelmäksi dramatisoinut Jane Prowse. Suomennos on Aino Piirolan. Ohjauksesta vastaa Maarit Pyökäri. Rooleissa loistavat Sinikka Sokka, Esko Roine, Ilmari Saarelainen, Teija Auvinen, Minna Hokkanen, Samuli Muje ja Verneri Lilja. Pohjoismainen kantaesitys on 26.9.2017.

Jykevää on rakkaus: Agents-musiikkikomedia tapahtuu ruskan aikaan Lapin jylhissä maisemissa. Siellä jossain hortoilee eksyksissä keikkaputkessa kiitävä suosikkibändi Agents. Samaisissa maisemissa jököttää Morottajan Teboil, jossa saa matkamies nauttia hyvin hautunutta kahvia ja rähmäviineriä. Niin tekee ainakin rakennusmies Asko, joka parhaillaan viettää 40-vuotissyntymäpäiviään. Tapaamme samaisen baarin jakkaralla myös ilotyttö Ninan. Agentsien musiikin, ystäviensä Killerin ja Jatkoroikan sekä Ninan ansiosta Askon elämä solahtaa vauhdikkaiden käänteiden jälkeen lopulta oikeille ja onnellisille raiteilleen.

Musiikkikomedia soi suomalaisille tuttuja Agents-klassikoita. Voimme melkein nähdä bändin legendaariset solisitit Topi Sorsakosken, Rauli Badding Somerjoen ja Jorma Kääriäisen – ja niinhän me näemmekin.

Musiikkikomedia perustuu Seppo Saraspään romaaniin Ansiosidonnainen. Sen on dramatisoinut Taava Hakala. Ohjaus ja koreografia ovat Tiina Brännaren, jonka aiempia ohjauksia TTT:ssä ovat menestysmusikaalit Marilyn ja Liz. Musiikin sovittaa myös kapellimestarina toimiva Pekka Siistonen. Rooleissa ovat muun muassa Petra Ahola, Kristiina Hakovirta, Merja Koivula, Suvi-Sini Peltola, Jari Ahola, Juha-Matti Koskela, Antti Lang, Mika Piispa, Matti Pussinen, Jukka Saikkonen ja Auvo Vihro. Mukana on myös tanssijoita ja live-bändi. Ensi-ilta on 19.10. Suurella näyttämöllä.

Suuren näyttämön syksyn avaa Viulunsoittaja katolla (The Fiddler on the Roof), musikaali uskosta, toivosta ja rakkaudesta. Miika Murasen ohjaaman musikaalin ensi-ilta on 1.9.2017. Sen ennakkomyynti käy vilkkaasti. Lippuja on myyty jo 10 000.

TTT:n syksyn 2017 uudet ensi-illat
Viulunsoittaja katolla (The Fiddler on the Roof), Joseph Stein – Jerry Bock – Sheldon Harnick, ohjaus Miika Muranen, ensi-ilta 1.9. Suurella näyttämöllä
Kevytkenkäinen nainen (A Round-Heeled Woman), Jane Juska – Jane Prowse, ohjaus Maarit Pyökäri, pohjoismainen kantaesitys 26.9. Suurella näyttämöllä
Jykevää on rakkaus: Agents-musiikkikomedia, Seppo Saraspää – Taava Hakala, ohjaus ja koreografia Tiina Brännare, ensi-ilta 19.10. Suurella näyttämöllä
Luulosairas, Molière, Ohjaus Otso Kautto, ensi-ilta 2.9. Eino Salmelaisen näyttämöllä
Presidentti ja tyttö, Maarit Tyrkkö – Seija Holma, ohjaus Samuli Reunanen, kantaesitys 10.10. Eino Salmelaisen näyttämöllä
Mitä tehtäis?, käsikirjoituksen kokoaminen ja ohjaus Maarit Pyökäri, kantaesitys 16.9. Kellariteatterissa
Mars vs. Venus, Riku Suokas, Johanna Tohni ja Heikki Syrjä, kantaesitys 21.9. TTT-Klubilla