STOP THE PRESS!

Jenny Rognebyn toinen Leona-dekkari lyö jälleen kerran ällikällä

Jenny Rogneby - Leona - Tarkoitus pyhittää keinotRuotsalaisen Jenny Rognebyn keväällä 2016 suomeksi ilmestynyt debyyttidekkari Leona – Kortit on jaettu esitteli hyvin epätavallisen rikostutkijan Leona Lindbergin, joka ei epäröi rikkoa sääntöjä saadakseen sen mitä haluaa. Sarjan nyt julkaistava toinen osa Leona – Tarkoitus pyhittää keinot alkaa tilanteesta, jossa Leona on menettänyt sekä perheensä että epärehellisin keinoin haalimansa miljoonat.Uusi suunnitelma on kuitenkin vireillä, ja silloin kun on valmiiksi häviöllä, on otettava entistäkin suurempia riskejä.  

Mies räjäyttää itsensä Tukholman valtiopäivätalon edessä mutta jää henkiin. Onko iskuja tulossa lisää vai toimiko hän yksin? Rikostutkija Leona Lindberg saa tehtäväkseen kuulustella miestä. Leonan psyyke on samaan aikaan koetuksella hänen lapsensa kuoleman ja perheen hajoamisen jälkeen. Hän pinnistelee kovasti päästäkseen taas toimintakuntoon – se on välttämätöntä, sillä hänellä on päämääränä jotain aivan muuta kuin peruspoliisin arki. Leona hyödyntää taitojaan niin lain oikealla kuin väärälläkin puolella valmistellessaan suurisuuntaista projektiaan. Aika kuitenkin uhkaa käydä vähiin, kun häntä painostetaan joka suunnalta.

Jenny Rogneby (s.1974) työskentelee rikostutkijana Tukholman Citypolisenissa. Etiopiassa syntynyt, yksivuotiaana Ruotsiin adoptoitu Rogneby kasvoi Bodenissa, missä molemmat vanhemmat työskentelivät puolustusvoimissa. Ruotsissa hänet tunnettiin aiemmin parhaiten laulajana sekä Cosmo4-tyttöbändin jäsenenä. Yhtye on tunnettu radiohiteistään sekä vuoden 2007 Ruotsin euroviisukarsinnoista. Rogneby on levyttänyt myös sooloartistina nimellä Jai.

Rognebyn Leona-sarjan ensimmäinen kirja Kortit on jaettu myi Ruotsissa yli 50 000 kappaletta, ja yhdysvaltalainen Le Grisbi Productions osti sen elokuvaoikeudet yhdessä saksalaisen DCM-tuotantoyhtiön kanssa. Leona-sarjan käännösoikeudet on myyty useisiin maihin. Sarjan kolmas osa Utan mänskligt värde ilmestyy ruotsiksi elokuussa.
Jenny Rogneby
Leona – Tarkoitus pyhittää keinot
Ruotsinkielinen alkuteos Leona – Alla medel tillåtna
Suomentanut Anu Koivunen
Sidottu / 427 sivua
ISBN 978-952-279-293-8
KL 84.2