STOP THE PRESS!

The Boss Baby

The Baby BossOhjaus: Tom McGrath
Käsikirjoitus: Marla Frazee, Michael McCullers
Tuotanto: Ramsey Ann Naito
Näyttelijät: Alec Baldwin, Steve Buscemi, Miles Bakshi, Jimmy Kimmel, Lisa Kudrow, Tobey Maguire
Suomenkielisen version äänirooleissa:
Juhani Rajalin, Taisto Oksanen, Joonathan Kettunen, Kristina Vahvaselkä, Aksu Palmén, Taneli Vaittinen, Markku Huhtamo, Markus Blom, Alissa Kovalainen, Asla Kitti, Tuomas Uusitalo, Katja Aakkula
Arvio: 4/5

Timothy Templeton on äidin ja isän todellinen silmäterä. Hänestä pidetään huolta, häntä lellitään ja hänelle lauletaan iltalauluna Beatlesien Blackbird -kappaletta. Voi kun on ihanaa ja suorastaan fantastista. Eräänä iltana idyllinen tunnelma päättyy, kun häneltä kysytään, haluaako Timothy pikkuveljen. Syntyy paljon kysymyksiä, jotka lisääntyvät kun vanhemmat esittelevät uuden tulokkaan isoveljelle. Jotain outoa tuossa tyypissä on. Kaikki ei ole niin kuin pitäisi, varsinkaan kun Timothy löytää vauvan puhumasta puhelimeen täydellisesti. Eniten perheen esikoista ottaa pannuun se, että tulokas saa kaiken huomion, eikä hänelle jää yhtään mitään. Kamppailu vanhempien huomiosta alkaa, mutta pian he kumpikin huomaavat tarvitsevansa toisiaan isompien haasteiden edessä.

Olen pitänyt viime vuosina DreamWorksin animaatioelokuvia aika mielikuvituksettomina ja jopa tosikkomaisina. Tällä kertaa täytyy ihan todeta, että nyt mukana on jotain sellaista ytyä, jota olen heiltä kaivannut. Lasten pientä valtataistelua ja kapinointia parhaimmillaan. Lisäksi elokuva sisältää paljon sellaista älykästä huumoria, että se naurattaa sekä lapsi- että aikuisyleisöä – eikä vaarallisilta tilanteilta vältytä. The Boss Babyn heikoin lenkki on suomenkielinen toteutus. Viime aikoina monet lokalisoinnit ovat onnistuneet mallikkaasti, mutta tässä touhu tökkii.  Syy ei ole aivan mainioiden ääninäyttelijöiden, vaan ohjauksen. Välillä mennään sieltä, missä katsojan hermostumisraja on matalalla ja ainakin allekirjoittanut jäi kaipaamaan alkuperäisversiota. En kuitenkaan antanut tämän vaikuttaa liikaa viihtyvyyteeni, sillä The Boss Babyssä on menoa ja meininkiä. Samalla se on oivallinen osoitus siitä, ettei animaatiostudion tarinalaarista ole kunnon paukut loppuneet.

Lisämateriaalina tarjolla muutama hauska lyhytelokuvaa, poistettuja kohtauksia ja kuvagalleria.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2017

Traileri: