STOP THE PRESS!

Q-teatterin Nuorten Teatterin esitys koulukiusaamisesta

Toukokuussa saa ensi-iltansa Q-teatterin Nuorten Teatterin esitys vallasta ja vallankäytöstä.
TYHMÄ, RUMA, VAARALLINEN – esityksen lähtökohtana on ollut Tarita Ikosen rankkaa koulukiusaamista ja sen vaikutusta yksilön identiteettiin käsittelevä runoteos Kylmyyden monologi, sekä kysymys:
miksi me ihmiset käyttäydymme toisiamme kohtaan niin kuin käyttäydymme?
Mitkä seikat mahdollistavat vallan väärinkäytön, kuka on syyllinen, kenellä on vastuu ja millä perusteella kohteet valitaan? Onko uhriksi joutumisen syynä erilaisuus, herkkyys, kasvatus vai pelkästään huono tuuri?

Esityksessä kuuluu vahvasti nuorten oma ääni. TYHMÄ, RUMA, VAARALLINEN tarkastelee kiusaamisilmiötä useasta eri näkökulmasta ja asettaa tutkimuskohteensa moniin mittakaavoihin; tulilinjalle joutuvat niin yksilö, ryhmädynaamiset ilmiöt kuin yhteiskunnan vallanpitäjätkin. Välillä sukelletaan Suomen historiaan, nyrkkeilykehään ja tutkijankammioon. Esityksen musiikissa soi musta huumori.

Käsikirjoitus: Työryhmä

Runot: Tarita Ikonen

Dramaturgia ja ohjaus: Jaana Taskinen ja Anni Tani

Sävellys, sovitus ja äänisuunnittelu: Jani Orbinski

Visuaalinen suunnittelu: Tomi Flyckt

Näyttämöllä: Q-teatterin Nuorten Teatteri

Ensi-ilta Q-teatterin isolla näyttämöllä 19.5.2017
Esityksiä toukokuussa 10 kpl.

Jaana Taskinen (teatteritaiteen maisteri, ohjaaja) on luotsannut Q-teatterin Nuorten Teatterin toimintaa jo vuodesta 2006. Nuorten Teatterin tavoitteena on aktivoida nuoria tarkastelemaan maailmaa sekä löytää kanava ilmaista itseään teatterin kautta.  Pääpaino on erilaisissa näyttelijäntyön harjoitteissa ja ryhmäimprovisaatiossa sekä niiden kautta syntyvien esitysten toteuttamisessa. Nuorten Teatteri valmistaa vuosittain produktion, joka esitetään Q-teatterin näyttämöllä.

Nuorten Teatteri on tehnyt kansainvälistä yhteistyötä petroskoilaisen taidekoulun kanssa ja saanut useamman kunniamaininnan esityksistään valtakunnallisilla Loiste- ja Murros-festivaaleilla