STOP THE PRESS!

40-vuotiasta Lukuviikkoa juhlitaan 17.-23.4.

Koko Suomi juhlii jälleen lukemista. Lukukeskuksen järjestämä Lukuviikko innostaa erilaisilla tapahtumilla ja tempauksilla erityisesti lapsia ja nuoria lukemaan. Valtakunnalliseen Lukuviikkoon osallistuu vuosittain yli 100 000 suomalaista. Viikko huipentuu Kirjan ja ruusun päivään.

Lukuviikon aikana koulut, kirjastot ja muut kirja-alan toimijat ympäri Suomen juhlivat lukemista erilaisilla tapahtumilla, kirjailijavierailuilla ja pidennetyillä aukioloajoilla. Lukukeskus tarjoaa Lukuviikon aikana kirjastoille ja kouluille ilmaisia materiaaleja, tietoa lukemisesta sekä innostaa tapahtumien järjestämiseen.

Lukuviikko haastaa kaikki paljastamaan omat suosikkikirjansa ja vinkkaamaan lempikirjansa eteenpäin – minkälaisen lukuseikkailun haluaisit antaa lahjaksi, ja kenelle? Lukuviikon sivuilta voi tulostaa kirjavinkitykseen valmíit lahjakortit sekä muuta materiaalia: www.lukuviikko.fi

Tänä vuonna Lukuviikko järjestetään osana koko vuoden kestävää Suurta lukuseikkailua. Suomen Punaisen Ristin Lukukuu-kampanja yhdistää alakoululaisille lukemisen ja lahjoittamisen – mitä enemmän oppilaat lukevat, sitä enemmän he auttavat katastrofialueiden heikompia. Myös Pikku Kakkonen osallistuu Lukuviikkoon kirjavinkeillä.

Vuoden aikana järjestetään tapahtumia, näyttelyitä, lukukampanjoita sekä innostavia kilpailuja. Tutustu kaikkiin tapahtumiin Suuren lukuseikkailun tapahtumakalenterissa: www.suurilukuseikkailu.fi

Lukuviikon perinne aloitettiin Lukusunnuntaina vuonna 1977. Se muutettiin Lukuviikonlopuksi vuonna 1986. Varsinaista Lukuviikkoa on vietetty vuodesta 1997.

Lisätietoja:
www.lukuviikko.fi