STOP THE PRESS!

Kevään viimeinen Roosalupi Hotel Tammerissa ke 19.4.

Salla Simukka

Kuvassa: Salla Simukka, Kuva: Hannu Peltonen

Kevään viimeisellä Roosalupilla keskiviikkona 19.4. nähdään mestarit lavalla eli tamperelaiset fantastisen kirjallisuuden edustajat keskustelemassa teoksistaan: J.S. Meresmaa, Anni Nupponen, Salla Simukka ja Johanna Sinisalo. Suomalainen fantastinen kirjallisuus menestyy hyvin maailmalla, mutta mitä kaikkea se pitää sisällään ja mihin sen suosio perustuu , se selviää tämän illan aikana. Tilaisuudessa näyttelijä Emilia Pokkinen esittää makupaloja kirjailijoiden teksteistä. Paikkana on tuttuun tapaan Radisson Blu Grand Hotel Tammer-hotellin juhlasali ja ilta alkaa klo 18. Tervetuloa kevään ja maailmankaikkeuden toistaiseksi viimeiseen Roosalupiin!
Roosalupin tarkoituksena on nostaa esiin Tamperetta kirjallisena kaupunkina niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Roosalupin järjestäjänä toimii Suomen vanhin maakunnallinen kirjailijayhdistys, tamperelainen Pirkkalaiskirjailijat ry. Yhdistys on perustettu vuonna 1943 ja sen jäseninä ovat olleet mm. Väinö Linna, Lauri Viita, F. E. Sillanpää, Eeva-Liisa Manner, Kalle Päätalo ja Mirkka Rekola. Roosalupi − traditio jo syntyessään!

ROOSALUPI (l. proosaklubi) jatkaa suuren suosion saavuttaneita kirjallisia iltojaan joka kuun kolmas keskiviikko kello kahdeksantoista .