STOP THE PRESS!

Antti Holma tuplatähdittää Cheekistä kertovaa elokuvaa

Veljeni vartija

Kuva: Simón Bergman

Suomalaisen supertähden Cheekin elämästä kertovan Veljeni vartija –elokuvan pääroolien näyttelijät on nyt julkistettu. Elokuvan päärooliin on valittu yksi Suomen tunnetuimmista tv-kasvoista: näyttelijä, käsikirjoittaja ja kirjailija Antti Holma.

”Olen jo vuosia seurannut monilahjakkaan Antin töitä vaanien sopivaa mahdollisuutta yhteistyöhön. Nyt se aukesi riemastuttavalla tavalla. Antti on täydellinen Jare”, kommentoi ohjaaja ja käsikirjoittaja JP Siili.

Holma näyttelee myös Jaren kaksoisveljen Jeren roolin. Tuplarooli on Suomessa poikkeuksellinen ratkaisu. ”Kaksoisroolin tekeminen on kiehtova haaste sekä näyttelijälle että tuotantotiimille. Tunnettu esimerkki tuplaroolista on Tom Hardyn mieletön suoritus Krayn gansterikaksosina elokuvassa Legend (2015). Toinen on The Social Network (2010), jossa kaksosia näyttelee kaksi näyttelijää, mutta molempien kasvonliikkeet näyttelee Armie Hammer. Meillä on nyt 3,5 kuukautta aikaa kuvauksiin, ja siihen mennessä meidän pitää olla Pohjoismaiden huippuja tässä tekniikassa”, kertoo tuottaja Annika Sucksdorff.

”Uskon olevani urani suurimman haasteen kohdalla, kun saan näytellä molempien veljesten roolit. En silti aio pysähtyä sen edessä, vaan kysyn erään tunnetun rap-artistin sanoin: Kuka muu muka?”, kommentoi Antti Holma.

Veljeni vartija on vahva veljestarina

Veljeni vartija on vahva veljestarina siitä, miten samoissa lähtökohdissa kasvaneet kaksoset päätyvät elämässään aivan eri ratkaisuihin. Kaksosuus on keskeisessä osassa tarinan kaarta. Nuoria veljeksiä valittiin näyttelemään kahdeksanvuotiaat espoolaiskaksoset Niklas ja Julius Liukkonen. Teini-ikäisiä Tiihosia esittävät 17-vuotiaat vaasalaisveljekset Eemeli ja Vilhelmi Masanen.

Myös Cheek on innoissaan elokuvasta: ”Olen tosi otettu, että leffaa on tekemässä alan kovimmat ihmiset. En olisi voinut kuvitellakaan parempaa tiimiä tähän projektiin. Elokuvan valmistelu on vaatinut paljon aikaa, mutta se on edennyt jouhevasti koko ajan. Ensimmäisen kuvauspäivän jälkeen kaikki alustava jännitys kaikkosi ja huomasin, että homma on erittäin hyvin hanskassa. Antti Holma teki vaikutuksen koekuvauksissa. Hän oli paras tyyppi päärooliin”, Jare Tiihonen kommentoi.

“Olen pitkään seurannut, millä vimmalla Jare Tiihonen tekee uraansa. Hänen tahtonsa ja kunnianhimonsa on erittäin poikkeuksellista. Minua on aina kiinnostanut miten tämänkaltainen ihminen rakentuu. Kun kuulin hänen tarinansa, oli heti selvää, että siinä on ainekset kiinnostavaan ja koskettavaan elokuvaan. Nyt sitä ovat kuvaamassa energinen ja vimmainen ohjaaja sekä todella mielenkiintoiset näyttelijät. Olemme Helsinki-filmillä innoissamme tekemässä jälleen jotain uutta suomalaisen elokuvan kentälle”, kertoo tuottaja Dome Karukoski.

Veljeni vartija saa ensi-iltansa elokuvateattereissa helmikuussa ja sen budjetti on 1,8 miljoonaa euroa. Elokuvan tuottaa Helsinki-filmi ja levittää SF Studios. Elokuvaa tullaan kuvaamaan Cheekin kotiseudulla Lahdessa, ja yhteistyössä ovat mukana muun muassa Lahden kaupunki ja Lahti Region.