STOP THE PRESS!

Uutuuskirja avaa Latinalaisen Amerikan järkyttäviä huumesotia

Ioan Grillo - Huumesota

Kansi: Greg Heinimann

Rikostoimittaja Ioan Grillon teos Huumesota (Gummerus) on hyytävä raportti Latinalaisen Amerikan taistelukentiltä, joita hallitsevat ääriväkivaltaiset rikollisliigat. Grillo on päässyt tapaamaan huume-, ase- ja ihmiskauppaa pyörittäviä kartelleja sekä niiden uhreja Väli- ja Etelä-Amerikassa.
Viattomia sivustakatsojia kuolee, lapsia palkataan tappajiksi ja joukkomurhia tehdään kirkkaassa päivänvalossa. Latinalaisen Amerikan järjestäytyneen rikollisuuden silmittömästä väkivallasta uutisoidaan tämän tästä. Pitkän linjan rikostoimittajan Ioan Grillon teos on kattava selonteko Brasilian, Meksikon ja Karibian rikollisjengeistä ja niiden masinoimista sodista, joilla on vaikutuksensa muun muassa Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaan.

Grillo on päässyt tapaamaan niin rikollisliigojen pienempiä tekijöitä kuin niiden johtajiakin sekä virkamiehiä, poliitikkoja ja sotatilasta kärsiviä tavallisia ihmisiä. Kartellipomoista on tullut metamfetamiinipäissään riehuvien puolisotilaallisten joukkojen nokkamiehiä ja rocktähtien kaltaisia terroristijohtajia, joita ikuistetaan Yhdysvalloissa tv-sarjoihin ja elokuviin. Grillo perkaa liigojen verenkyllästämää historiaa ja tutkii, miksi taistelu niitä vastaan on epäonnistunut niin täydellisesti. Hän ei tyydy vain avaamaan epätoivoisen sodan syitä vaan tarjoaa siihen myös radikaaleja ratkaisuja.

Meksikossa asuva brittijournalisti Ioan Grillo on työskennellyt viidentoista vuoden ajan Latinalaisessa Amerikassa freelancetoimittajana ja kirjeenvaihtajana. Hän on kirjoittanut ja raportoinut muun muassa Sunday Telegraph- ja Time-lehdille, Reuters- ja AP-uutistoimistoille sekä CNN-kanavalle. Grillo on aiemmin kirjoittanut mm. Meksikon huumekartelleista menestyskirjassaan El Narco.

Ioan Grillo
Huumesota
Latinalaisen Amerikan rikollisjärjestöjen parissa
Alkuteos Gangster Warlords
Suomentaneet Heidi Tihveräinen ja Lauri Sallamo
412 sivua
Saatavana myös sähkökirjana